Skocz do zawartości
sebastian11259

Komputer się włącza a monitor Nie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wczoraj postanowiłem zmienić system na Windows 7 Profesional. Po zmianie wszystko ok. Odkręciłem obudowę aby sprawdzić model Karty Sieciowej. Po jej odłączeniu i podłączeniu komputer się włącza lecz na monitorze nic się nie wyświetla (monitor jest w 100% sprawny). Podociskałem wszystko, odłączyłem 

wszystko co zbędne (dysk twardy, CD rom) i nic. Resetowałem Bios i też nic lecz gdy włączam komputer nie ma dźwięku Bios ale wiatraki się kręcą.

Proszę o pomoc, z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta, płyta lub zasilacz. Bez przekładania gratów do drugiego kompa raczej wiele nie sprawdzisz.

Chyba że masz zintegrowaną kartę. Wtedy zacznij od podłączenia monitora do niej.

Oczywiście zakładam, że nie odłączyłeś dodatkowego zasilania karty (jeśli takowe posiada)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba że masz zintegrowaną kartę. Wtedy zacznij od podłączenia monitora do niej.

Mam kartę zintegrowaną i podłączam do niej monitor wykładając przy tym tę niezintegrowaną i dalej nic.

Oczywiście zakładam, że nie odłączyłeś dodatkowego zasilania karty (jeśli takowe posiada)?

Jest to karta Nvidia Geforce 210, a odłączałem wszystko i wszystkie kabelki podpinałem po kolei

Masz kartę graficzną radeon? Jaka dokładna specyfikacja?

Jest to karta

Nvidia Geforce 210

procek intel Pentium 2x2,60gHz

reszty nie pamiętam a bez komputera nie sprawdze :D

Edytowane przez sebastian11259

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi