Skocz do zawartości
ArTmol

Komputer do ~2500PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka przymierzam się do kupna komputera w okolicach 2500PLN. I mam kilka pytań dotyczących tego PC. Czy w tej kwocie dostanę wydajny komputer na poziomie laptopa ASUS G751JM-T7033H ? http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/asus-g751jm-t7033h-i7-4710-8gb-1tb-gtx860-w8-1.bhtml. Jeżeli nie to ile bym musiał dołożyć, aby być na poziomie takiej wydajności jak ten laptop. Teraz kupić przykładowo G3258 podkręcić go w miarę rozsądku i czekać na nowe generacje i5 i kupić nową czy od razu kupić i5 4460/i5 4590. ? Chciałbym pograć we wszystkie nadchodzące gry.

Edytowane przez ArTmol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PC odpowiadający wydajnościowo  temu laptopowi to pewno jakiś I5  4xxx + GTX750Ti ( w praktyce to samo co GTX860M z tego lapka ) .

Lepsze karty jak GTX660 / R9 270 będą odpowiednio szybsze .

Np. taki zestaw za 2 400 zł + Zalman Z3 Plus za 165 zł .

I5 4440 , Asrock H81M , Goodram 2x4GB DDR3 1 600 mhz CL9 PLAY , XFX R9 270 DD Boost , Seagate 500GB , Samsung SH-224DB i SilentiumPC Vero L1 500W .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj nie powiem ci nie znam się ale z tego co patrze i7 lepsz ale do gier nie warto brać laptopy to moje zdanie posiadam w domu laptop ze stajni msi są to typowo do gier lecz wole stacjonarke kupisz sobie jakiś fajny monitor typu benq i ten sprzęcik co podałem lub podali inni i możesz cieszyć się w pełni komfortowa gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi