Skocz do zawartości
ptyt

Dwa rozne GPU Nvidia = Error 43

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostatnio zakupilem nowa karte MSI GTX 970 dzieki czemu moj stary Gainward GTX 260 mogl przejsc na emeryture.

Ale sobie pomyslalem, ze moze wykorzystam stara karte do PhisX. Niestety nie udalo mi sie tego zrobic, gdyz windows  wyrzuca Error 43 i wylacza druga karte.

Wydaje mi sie, ze moze o byc problem ze sterownikami, ale szukalem na internecine i nie widzialem nigdzie podbnego problem z dwoma GPU.

Za kazdym razem gdy przeinstalowuje sterownik, czy to dla GTX 260 czy 970  karta dla ktorej to robie zaczyna dzialac a karta ze starszym sterownikami wyrzuca error 43.

Czy ktos spotkal sie z podobnym problemem i moze doradzic rozwiazanie? Z gory dziekuje.

Edytowane przez ptyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie myl g.. z miodem , sterowniki to blokują karty amd , jak pojawia się inne id jak nvidii to jest block.

Spróbuj wyłączyć wirtualizacje w biosie, ale nie daje gwarancji, że to pomoże. Dwie karty na pewno działają ok na xp i win7, nie wiem jak na win8 i nowszych , na pewno nie działa to na viscie.

Kolejna rzecz to nie ma sensu trzymać tego staruszka w budzie, nv już bardzo dawna nawet do fermi przestała optymalizować stery pod physx, więc na 99% większość gier będzie działać gorzej w połączeniu z 260gtx.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi