graaaffu Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Cześć od kiedy wróciłem z wakacji mam problemy z napięciem. Dokładnie chodzi o to, że komputer czasami się wyłącza po prostu zawiesza się. Np. jak mam muzyke właczą to takie szumi bardzo jak się zatnie, i musze go sam zresetować Jak się zawiesza to jest taki problem, ze nic nie da się zrobić, nie jest to wina procka czy cos tylko napiecia .. Wszystko robiłem, wymieniłem gniazdko - oczywiście, pomogło to, ale wróciło to znowu, tylko teraz rzadziej to się pojawia..Zasilacz Thermaltake tr2 Nie wiem, moze wymienić przedłuzacz, bo od kiedy go mam to ten problem, ale watpie, ze cos z nim zwiaznego. A komputer dziala sprawnie, zadne problemy Moje parametry Asus p8z77 intel i5 3570k r9 270x thermaltake tr2 800w crucial 8gb ram wiem, ze to pewnie zly dzial, ale nie wiedzialem gdzie ... Dzięki za pomoc anyway Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2015 Wystarczy uważnie czytać opisy działów. Jak podkręcić, gdzie znaleźć i dlaczego nie działa. Swoje pierwsze kroki skieruj właśnie tutaj 1. Wymienić przedłużacz. 2. Sprawdzić docisk wtyczek w środku kompa. 3. Sprawdzić RAM przy pomocy MemTest86+. 4. Sprawdzić SMART dysku np w HD Tune. 5. Sprawdzić temperatury procesora - CoreTemp, SpeedFan czy inny. 6. Jeśli komputer stoi w pobliżu kaloryfera lub w zabudowanym biurku, to trzeba go przenieść w inne miejsce. 7. Sprawdzić komputer, czy nie ma robactwa - programy AdwCleaner, MBAM, AVG. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...