Skocz do zawartości
Gość MarcysVonEylau

Ocena zestawu za 3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MarcysVonEylau

Witam,

Chcę złożyć sobie komputer za max. 3500zł wliczając w to monitor, myszkę, klawiaturę itd. Czy wszystko w tym zestawie pasuje, czy da się coś lepiej zrobić?

http://www.morele.net/inventory/info/7eSOmC/

Miałem kupować przed świętami, ale przycyganiłem i teraz wszystko drożeje, a pieniędzy ciągle mam tyle samo - 3500zł :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Montaż i wysyłkę możesz mieć za 1 zł - poczytaj sobie ( tekst po banerze morele ) .

Mysz brał bym Gigabyte M6900 za 79 zł albo dołożył do A4 Tech Bloody R7 Wireless za 126 zł / SteelSeries Kinzu V2 za 129 zł / Thermaltake Saphira za 139 zł lub Revoltec FightMouse Elite za 142 zł .

Każda z nich ( z GB włącznie ) o wiele lepiej wykonana niż ten Tracer co chcesz brać .

Reszta może być .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość MarcysVonEylau

Myszkę mogę pewnie wziąć za 300zł ale mnie nie stać. Poza tym laserowe myszki nie są czasem lepsze od optycznych? 

Ten zasilacz na pewno będzie dobry?

Edytowane przez MarcysVonEylau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry sensor laserowy będzie lepszy niż podobnej klasy sensor optyczny .

Gorzej jak laser to najtańsze chińskie <span style='color: red;'>[ciach&#33;]</span>o - wtedy będzie się zachowywać gorzej niż sensor optyczny .

Z drugiej strony zależy od tego co będziesz robił i na czym będzie działać mysz - na kiepskiej powierzchni ( biurko czy pierwsza lepsza podkładka ) laser może się zachowywać gorzej niż zwykły optyk diodowy .

W dodatku Tracer to nie jest firma godna zaufania , ta mysz to równie dobrze może być jakieś badziewie - tym bardziej że masz mysz laserową i bezprzewodową w podejrzanie niskiej cenie .

Zasilacz starczy choć to nie jest jakaś górnolotna konstrukcja - budżetowiec jak np. Corsair VS czy Fortron HCN .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość MarcysVonEylau

Ogólnie nie znam się na myszkach. W zasadzie to będzie moja pierwsza lepsza myszka >30zł.

Jak zmierzyć sobie rękę żeby dobrać dobrą myszkę pod moją rękę? I jakie myszki/sensory/firmy są dobre a jakie nie? Budżet około 100zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość MarcysVonEylau

Zaryzykuję z tym tracerem. Jakoś bardziej mi pasuje. Jak będę kupował następną myszkę to będę wiedział czego unikać. Apropo zestawu. Zbliżają się jakieś premiery nowego sprzętu? Będą się ceny zmieniały? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość MarcysVonEylau

A seria R9 300 od AMD? I SkyLake'y? To nie ma jakoś teraz wychodzić? Ogólnie to się trochę przejechałem, bo pierwotnie miałem kupować w Grudniu, ale uznałem że w nowym roku będzie tanieć. I bach, podrożało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9 to odgrzewane kotlety poza tym najmocniejszym, ale chyba kupić nie planujesz.

Trudno powiedzieć jak wydajny będzie Skylake z zablokowanym mnożnikiem, broadwell k może być lepiej przyjęty. Zobaczymy w praniu.

Jak ci się nie śpieszy to poczekaj te .. pół roku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi