patryk.bojdak1 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 Witam, Mam problem dotyczący mojego internetu, który raz działa, raz nie. Dodam też, że problem występuje tylko na tym komputerze. Dostawca internetu: Orange Router: Livebox 2.0 Karta sieciowa: TP-LINK TL-WN721n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 1. Może jakieś robactwo? Przeskanuj kompa przy pomocy AdwCleaner i AVG Free - usuń wszystko co znajdą. 2. Widzę flagę powiadomień systemu - masz zainstalowany SP1 i inne aktualizacje? 3. Sprawdź adresy DNS w konfiguracji połączenia - router powinien sam z automatu nadawać IP oraz adresy serwerów DNS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.bojdak1 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 1. Robiłem reinstall Windowsa, więc raczej nie mam żadnych wirusów. 2. Tak mam wszystkie aktualizacje. 3. Mógł byś napisać jak to dokładnie zrobić, mam Livebox'a 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2015 W oknie z którego dałeś screen, klikasz po lewej "Zmień ustawienia karty sieciowej". Następnie znajdujesz połączenie bezprzewodowe swojej karty sieciowej (czytaj uważnie, bo są tam też połączenia bluetooth). Dajesz prawym klawiszem myszy i wybierasz "Właściwości". Następnie 2-klik na TCP/IP v4 i powinieneś zobaczyć takie okno: Upewnij się, że obie pozycje są ustawione na automat. Możesz jeszcze spróbować wyłączyć protokół TCP/IP v6 - odznaczając go na liście. Jest jeszcze kilka innych opcji: - problem z zasięgiem (jeśli router stoi na innym piętrze, za zbrojoną ścianą) - limit urządzeń na routerze lub jakieś blokady - ktoś z sąsiadów łączy się z siecią używając Twojego adresu IP Sterowniki karty Windows sam znajduje, czy instalujesz z CD/strony producenta? Masz hasło na WiFi? Może czas o tym pomyśleć? Wtedy trzeba to samemu ustawić w routerze lub poprosić panów z Orange. Generalnie jak sam nie rozwiążesz problemu, to można do nich zgłosić, by sprawdzili ustawienia routera (livebox). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.bojdak1 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 Wygląda na to, że będę musiał zgłosić to do orange. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 A w ustawieniach sieciowych, nie masz przypadkiem ustawionego wyłączania po "jakimś" czasie bezczynności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.bojdak1 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2015 A w ustawieniach sieciowych, nie masz przypadkiem ustawionego wyłączania po "jakimś" czasie bezczynności?Nie mam. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Wygląda na to, że będę musiał zgłosić to do orange. Dzięki za pomoc. Oni mają gdzieś klienta, tylko żeby płacił! Ja dzwoniłem na ich infolinię to przez 45 minut słuchałem tej ich rajskiej muzyczki i nie nawiązało połączenia z konsutantem;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Oni mają gdzieś klienta, tylko żeby płacił! Ja dzwoniłem na ich infolinię to przez 45 minut słuchałem tej ich rajskiej muzyczki i nie nawiązało połączenia z konsutantem;( A opłaciłeś abonamęt? :twisted2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...