Skocz do zawartości
patryk.bojdak1

Problem z internetem.

Rekomendowane odpowiedzi

1. Może jakieś robactwo? Przeskanuj kompa przy pomocy AdwCleaner i AVG Free - usuń wszystko co znajdą.

2. Widzę flagę powiadomień systemu - masz zainstalowany SP1 i inne aktualizacje?

3. Sprawdź adresy DNS w konfiguracji połączenia - router powinien sam z automatu nadawać IP oraz adresy serwerów DNS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oknie z którego dałeś screen, klikasz po lewej "Zmień ustawienia karty sieciowej".

Następnie znajdujesz połączenie bezprzewodowe swojej karty sieciowej (czytaj uważnie, bo są tam też połączenia bluetooth).

Dajesz prawym klawiszem myszy i wybierasz "Właściwości". Następnie 2-klik na TCP/IP v4 i powinieneś zobaczyć takie okno:

f598cd96-6bf9-47be-942d-7d0b0afdbd88_47.

Upewnij się, że obie pozycje są ustawione na automat.

Możesz jeszcze spróbować wyłączyć protokół TCP/IP v6 - odznaczając go na liście.

Jest jeszcze kilka innych opcji:

- problem z zasięgiem (jeśli router stoi na innym piętrze, za zbrojoną ścianą)

- limit urządzeń na routerze lub jakieś blokady

- ktoś z sąsiadów łączy się z siecią używając Twojego adresu IP

Sterowniki karty Windows sam znajduje, czy instalujesz z CD/strony producenta?

Masz hasło na WiFi? Może czas o tym pomyśleć? Wtedy trzeba to samemu ustawić w routerze lub poprosić panów z Orange.

Generalnie jak sam nie rozwiążesz problemu, to można do nich zgłosić, by sprawdzili ustawienia routera (livebox).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że będę musiał zgłosić to do orange. Dzięki za pomoc.

Oni mają gdzieś klienta, tylko żeby płacił!

Ja dzwoniłem na ich infolinię to przez 45 minut słuchałem tej ich rajskiej muzyczki i nie nawiązało połączenia z konsutantem;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni mają gdzieś klienta, tylko żeby płacił!

Ja dzwoniłem na ich infolinię to przez 45 minut słuchałem tej ich rajskiej muzyczki i nie nawiązało połączenia z konsutantem;(

A opłaciłeś abonamęt? :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi