Skocz do zawartości
Janosikk

900-1000 zł grafika może być używka.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój zestaw

8gb RAM ddr3 1333

2500k

Asrock p67 pr3

radeon 6950 2gb

Planuje wymienić kartę, mogę dostać XFX 290 za 960 zł z roczną gwarancją, to dobra oferta? Wiem że z nowych w tym przedziale dostane 280x lub 960 geforce.

Z tym że jest jeszcze jedna niewiadoma, mam dość specyficzny problem z tą płytą główną. Po aktualizacji biosu z 2.00 do wersji 3.xx m.in. zablokował mi się mnożnik procesora i ram maksymalnie na 1333 dało się przestawić. Problem rozwiązałem wymianą bios chipu z wersją 2.0 i wszystko wróciło do normy. Procka mogę obecnie podkręcić do 4,4 ghz i to pewnie do tego radeona byłoby wskazane, tylko prawdopodobne jest z tego co czytałem to że karta nie ruszy bez update biosu, a w tedy nie miałbym możliwości OC.

z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.

janosikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już trochę się rozglądam za nową kartą i natkałem się na tematy gdzie ludzie mieli czarny ekran po podłączeniu nowej grafiki i po aktualizacji biosu wszystko było ok.

a i zapomniałem podać zasilacz w 1 poście Aerocool e80-600, powinien dać radę ewentualnej 290'tce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli faktycznie tak jest (w co wątpię) to szukał bym ostatniego (najbardziej aktualnego) biosa z możliwością OC.

Jednocześnie mogło chodzić o bios samej karty (co też mało prawdopodobne).

Natomiast http://pcpartpicker.com/ twierdzi, że XFX R9 290 jest obecnie kompatybilny z Twoim mobo, więc faktycznie mogło chodzić o stare wersje BIOS.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi