Skocz do zawartości
Fennec

Upgrade starego komputera do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam zrobić coś z leciwym już sprzętem i nie bardzo wiem jakie mam możliwości.
Już dawno nie interesowałem się sprzętem i bardzo proszę o porady.

Na stanie mam:

X4 9550 BE 

MoBo - MA770T - UD3

8 GB Ram - Gigabyte Hyper X 1600

Dysk WD 500GB

Grafika GTX 560 (straszna suszara)

Zasilacz OCZ CXS 500W

Obudowa Aerocool PGS -na 100% do wymiany bo jest zniszczona (upadek podczas przeprowadzki)

Zamierzam wydać max 1500zł  i rozbujać troszkę mozliwości w grach a co najważniejsze w takich programach jak Maya, zBrush, Photoshop i Unreal Engine 4.

Czy opłacalne jest inwestowanie w to co mam na stanie? Czy lepszym rozwiązaniem jest sprzedaż procka, mobo i zainwestować te 1500 zł w coś co będzie podstawą do rozbudowy w niedalekiej przyszłosci.

Takie elementy jak :

i5 4460

mobo - Asus H81M-E

SilentiumPC M23 Pure Black

połączyć z aktualnym RAM, zasilaczem, Dyskiem twardym i grafiką byłoby dobrym pomysłem?

Ewentualnie lekko naciągnąć budżet i do tego dokupić 750 Ti?
Czy wzrost mocy będzie bardzo odczuwalny?
Uprzejmie proszę o jakieś sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym zakupić nową kartę graficzną z serii 750 ti. W związku z tym zrodziło się kilka pytań i niepewności.

Póki co rozważam 2 modele: 
Palit Storm DUAL 

Gainward Golden Sample.

Mają podobne OC, zupełnie inne chłodzenie. Nigdy nie miałem karty żadnego z ww producentów. Jak wygląda gwarancja? 

Gdzieś czytałem, że Gainward nie ma serwisu w PL i że ma bardzo krótki termin gwarancji. O Palicie nie wiem nic.

Poza tym zastanawia mnie, która z kart będzie bardziej cicha. Która ma mniejsze szanse na piszczące cewki?

I na koniec która jest po prostu lepsza.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC to silikonowa loteria nie możesz zakładać z góry że karta danego producenta będzie się lepiej kręcić wszystko zależy od danej sztuki GPU.

Palit i gainward to ten sam producent. Gwarancja jak gwarancja ja nie miałem problemów z palitem a trafilem na wadliwa gtx480 od razu od wyjęcia z pudełka.

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi