Fennec Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Zamierzam zrobić coś z leciwym już sprzętem i nie bardzo wiem jakie mam możliwości.Już dawno nie interesowałem się sprzętem i bardzo proszę o porady. Na stanie mam: X4 9550 BE MoBo - MA770T - UD3 8 GB Ram - Gigabyte Hyper X 1600 Dysk WD 500GB Grafika GTX 560 (straszna suszara) Zasilacz OCZ CXS 500W Obudowa Aerocool PGS -na 100% do wymiany bo jest zniszczona (upadek podczas przeprowadzki) Zamierzam wydać max 1500zł i rozbujać troszkę mozliwości w grach a co najważniejsze w takich programach jak Maya, zBrush, Photoshop i Unreal Engine 4. Czy opłacalne jest inwestowanie w to co mam na stanie? Czy lepszym rozwiązaniem jest sprzedaż procka, mobo i zainwestować te 1500 zł w coś co będzie podstawą do rozbudowy w niedalekiej przyszłosci. Takie elementy jak : i5 4460 mobo - Asus H81M-E SilentiumPC M23 Pure Black połączyć z aktualnym RAM, zasilaczem, Dyskiem twardym i grafiką byłoby dobrym pomysłem? Ewentualnie lekko naciągnąć budżet i do tego dokupić 750 Ti?Czy wzrost mocy będzie bardzo odczuwalny?Uprzejmie proszę o jakieś sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Wzrost mocy będzie odczuwalny. 750 Ti będzie nawet nieco zbyt wolny do tego i5 i niewiele szybszy od Twojego 560. 770 czy 960 albo 280X byłyby lepszym wyborem, ale cena też wtedy skacze. Edytowane 25 Marca 2015 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2015 Raczej tak http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4460-vs-AMD-Phenom-II-X4-955 Wzrost wydajności będzie w dalszym ciągu odczuwalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fennec Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Chciałbym zakupić nową kartę graficzną z serii 750 ti. W związku z tym zrodziło się kilka pytań i niepewności.Póki co rozważam 2 modele: Palit Storm DUAL Gainward Golden Sample. Mają podobne OC, zupełnie inne chłodzenie. Nigdy nie miałem karty żadnego z ww producentów. Jak wygląda gwarancja? Gdzieś czytałem, że Gainward nie ma serwisu w PL i że ma bardzo krótki termin gwarancji. O Palicie nie wiem nic. Poza tym zastanawia mnie, która z kart będzie bardziej cicha. Która ma mniejsze szanse na piszczące cewki? I na koniec która jest po prostu lepsza. Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) OC to silikonowa loteria nie możesz zakładać z góry że karta danego producenta będzie się lepiej kręcić wszystko zależy od danej sztuki GPU. Palit i gainward to ten sam producent. Gwarancja jak gwarancja ja nie miałem problemów z palitem a trafilem na wadliwa gtx480 od razu od wyjęcia z pudełka. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...