sts Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Laptop Asus K52je, posiada 3 gb pamieć ddr3. Postanowiłem dodać trochę pamieć. Obecna konfiguracja laptopa: i3 350m kości ram 2gb i 1gb (jak na foto) Zamówiłem: Goodram DDR3 SO-DIMM 4GB 1333MHz 512x8 CL9 Niestety laptop z tymi pamięciami sie nie włącza ? W konfiguracji 2+4 lub 1+4 gb laptop sie uruchamia można wejść do bios lecz boot os (win 7 lub ubuntu) sie wysypuje (reset lub zawieszenie) Bios laptopa najnowszy, jakieś sugestie? O Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Sprawdź w specyfikacji czy laptop obsługuje tyle pamięci. Wysłane z mojego GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Obsługuje: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K52JE/specifications/ MemoryDDR3 1066 MHz SDRAM, 2 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 G SDRAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Z obserwacji własnych jak i paru już K/X52 K/X72 Asusów: Laptop wybredny co do pamięci, na oryginalnych producenta śmiga jak marzenie, dołożenie innych tak jak napisałeś: Lapek ram wykryje, ale przy samym ładowaniu się systemu zacznie sypać; Procesor oficjalnie obsługiwał kości 1066MHz do max 2x 4GB więc... zostaje szukać pamięci; Najlepiej znaleźć o identycznych oznaczeniach; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Pamieci wylądowały na chwilę w Samsungu r540 (śmiga wszystko ok). Docelowo trafiły do Lenovo B590 (smiga bez problemu z inna kością w dualu). \ Trzeba szukać innych kości do tego Asusa. Dziękuję za odzew Panowie. UP Udało sie zakupić identyczne kości 4 gb ASint na allegro. Sprzęt z 6gb ramu smiga. Edytowane 8 Maja 2015 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...