Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) witam przymierzam się do zmiany platformy... jaką polecacie kupić płytę główną? asrock, asus , gigabyte czy może msi? powiedzmy max 1500zł do niej będzię 5820k bo chyba nie warto dopłacać do 5930k? w przyszłości może będą 2 karty graficzne pamięci 4x8gb adata 2800mhz pzdr Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 nikt nie umi doradzić? zastanawiam się nad asrock x99 fatal1ty profesional a oc formula chyba że płyta jakiegoś innego producenta? max 1500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wayne Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 W przypadku tej platformy chyba nie ma większego znaczenia, jaką płytę weźmiesz.Ja bym patrzył w stronę MSI X99S SLI Plus lub MSI X99S MPOWER - "tanie" a mają wszystko, czego bym oczekiwał. Ta druga ma zasilanie CPU z dwóch złącz EPS: 8-pin + 4-pin. Być może świadczy to o nastawieniu na wysokie OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 ostatnio jakiegoś newsa widziałem że gigabajt wypuścił płyty które mają więcej pinów w podstawce procka [coś jak w asusach] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 byłem zdecydowany na tego asrocka fatal1ty profesional z przesyłką 1370zł ale to może zabiorę coś innego, jutro muszę zamówić bo zostałem bez kompa a nowy procek i pamięci leżą na biurku... oglądałem też testy sli między 5820 a 5930 (28vs40 linii pcie) różnica jest minimalna na korzyść tego drugiego więc dobrze ,że nie dopłacałem a co sądzicie o msi gaming 7 , lepsze od x99s m-power? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 a co sądzicie o msi gaming 7 , lepsze od x99s m-power? Gaming ma Killera, MPOWER ma Intela. Wolałbym Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) A czemu intel lepszy? To chyba wezme tego mpower cena dobra w stosunku do innych plyt a maksymalnie 2karty bede ladowal Warto doplacic do usb 3.1? Roznica w cenie niecale 200 Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Niby problemy z oprogramowaniem i sterownikami Killera połapana, jednak od czasu do czasu pojawiają się tematy z magicznymi problemami, które wiążą się z plikiem od killera. Wszystko jest do ogarnięcia, prawdopodobieństwo jakichś problemów jest jednak większe przy Killerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 to ostatecznie brać MSI mpower x99a usb 3.1 - 1129zł czy asrock x99 professional - 1349zł karta dźwiękowa na obu jest dobra? max będę robił SLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 zamówiłem jednak asrocka x99 fatal1ty professional dostałem w dobrej cenie... czy tak dźwiękówka na płycie jest lepsza od tej co posiadam? sound blaster titatiun ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...