Sadam31 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam, mam mały problem otóż mój komputer nie widzi nowego dysku twardego którego podpiąłem, gdy wchodzę do biosu wszystko jest ok dysk jest widoczny natomiast w Windowsie już nie. Windowsa 7 mam postawionego na drugim dysku SSD. Dysk który chce podpiąć to: Dysk Western Digital Caviar Blue (WD10EZEX) moja płyta główna to ASRock z97 pro4 Wszystkie kable sprawdzałem po kilka razy i wszystko jest ok zresztą chyba jak bym źle podpiął to nie był by widoczny w biosie. Testowałem go także programem HD tunes i test przeszedł pozytywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crystaldev Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Testowałeś programem HD Tune dysk, którego nie widzisz? A partycję na tym dysku zrobiłeś w ogóle? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 sformatowałeś poprawnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam31 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 odpiąłem go podczas instalacji systemu żeby zainstalować wszystko na SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Moj komputer->(prawy przycisk myszy)->Zarządzaj Potem Magazyn->Zarządzanie dyskami Tam powinien być dysk widoczny. Trzeba go zainicjować. Potem założyć partycje - korzystając z tego samego narzędzia. Jeśli dysk jest nowy, to przy tworzeniu partycji możesz zaznaczyć "Szybkie formatowanie". 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadam31 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Jaki ja głupi :P wszystko zadziałało dzięki panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...