Skocz do zawartości
glegus96

Menadżer zadań sam się wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Menażer zadań po włączeniu widoku szczegółowego (W 8.1) wisi kilka sekund po czym się wyłącza. Do tego zaobserwowałem rwanie obrazu i dźwięku w losowych momentach użytkowania (dźwięk brzmi jak podczas zwiechy komputera, a obraz jest zamrożony) trwające parę sekund. Jakieś rady?

Edytowane przez glegus96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wina temperatur ani słabego komputera (i7, 16gb ram, 780 GTX). Problemy rozpoczęły się po zreinstalowaniu systemu (wcześniej nie widziałem takowych). O zacinaniu komputera wspomniałem, bo na mój rozum może to być powiązane(kopnięty proces ma priorytet w wydajności co może zamulić komputer/wyłącza menażer, bo po rozwinięciu widoku właśnie one są wyświetlane). Nie mam jednak pomysłu jak to ugryźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy rozpoczęły się po zreinstalowaniu systemu (wcześniej nie widziałem takowych).

Instalowałeś z oficjalnego nośnika od MS?

Znawcy tematu twierdzą, że nie pobierze się z torrentów instalki bez koparki czy innej niespodzianki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASROCK z77 extreme 4

intel i7 3770k

GTX 780 gigabyte

asus xonar DG (osobiście obstawiam, że to powoduje problemy bo już kiedyś miało kolizje ze skypem i to tego team speak czasem wariuje)

dysk zew. WD my book
Z reszty to będą  plextor M5 pro, seagate baracuda i ram bodaj od kingstonea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, nie wiem jak to się stało ale problem sam się rozwiązał. Po paru godzinach użytkowania stwierdziłem, że komputer ani razu jeszcze się nie zwiesił. Sprawdziłem menażer zadań... i wszystko działa. Da się bawić z procesami, usługami itd. Prawdopodobnie w między czasie była jakaś aktualizacja która usunęła problem. Dzięki za zainteresowanie, ale jak narazie temat do zamknięcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi