s1ntex Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Cześć,mam w moim komputerze stacjonarnym pod USB podpięte takie urządzonko (tp link wn727n). Zbieram nim sygnał pobliskich sieci, w tym od sąsiada, który mi udostępnia internet. Po zmianie systemu na win7 sygnał się lekko pogorszył i chcę go poprawić. Możecie polecić jakie urządzenie powinienem kupić, aby sygnał był mocniejszy? Edytowane 25 Maja 2015 przez s1ntex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2015 Na początek proponuję porządną kartę Wifi z odkręcanymi antenami np. ten TP Link ew. droższa wersja z 3 antenami i możliwością pracy w paśmie 5 Ghz . Opcjonalnie jedna lub 2 takie anteny i ustawienie ich gdzieś na biurku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 zmiana systemu nie ma nic do rzeczy, pewnie sterowniki inaczej interpretują i przedstawiają poziom sygnału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Kumpel ma jakąś kartę TPlinka, miał z nią jakieś "problemy", min. pływanie siły sygnału. Komp nie jest demonem wydajności. Pierwsze co zrobiłem (zarazem jest to wszystko co zrobiłem), odinstalowałem cały soft od tplinka pozostawiając tylko sterowniki. Poza ustąpieniem "problemów" kolega twierdzi, że sygnał stał się mocniejszy i stabilny. Jeśli masz zainstalowany dodatkowy soft, odinstaluj i niech Windows zajmie się połączeniem. Jeśli karta siedzi bezpośrednio w kompie, spróbuj podłączyć ją poprzez przedłużacz usb i poszukaj lepszej lokalizacji dla karty wifi. W kącie, pod ścianą to nie są optymalne warunki dla karty wifi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...