Ctrl_Alt_Del Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Witam. Jestem w posiadaniu wymienionych w tytule czesci, a jako iz nie znam sie na sprzecie to przylecialem czym predzej na forum z nastepujacymi pytaniami: 1. Czy istnieje plyta glowna ktora "obsluzy" te czesci ? 1.1 Jesli tak to prosilbym o wskazanie takowej. Prosze o wyrozumialosc jesli cos napisalem zle/niejasno Pozdrawiam ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 A masz pozostałe części - pamięć ram , dysk/napęd , zasilacz i buda etc? Istnieje sporo płyt które obsłużą procka i kartę - w zasadzie płyty oparte o chipset 965 to minium , optymalnie płyta oparta o P35 lub nowszy P45 ( ew. ich okrojone wersje na P31/P43 ) . Choćby Asus z mojego podpisu - choć ta płyta może trochę kosztować , z innych płyt to np. Gigabyte GA-P31-DS3L / EP31-DS3L czy P31-S3 etc. Choć procek jest gorący i dość wolny jak na dzisiejsze czasy , karta to też grzejnik pozbawiony m.in. obsługi DX11 . Lepszą opcją jest sprzedanie procka i karty i kupno czegoś nowszego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 P31/P43 z tymi cieńkimi sekcjami zasilania to raczej bym odradzał, to raczej konstrukcje biurowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 A widziałeś płytę z mojego podpisu? Nie nazwał bym P5QL-E konstrukcją biurową , płyta oparta na chipcecie P43 i ma 8 faz zasilania dla CPU . Płyty na P31 dla Q6600 faktycznie mogą się okazać za słabe , szczególnie jak będzie OC . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ctrl_Alt_Del Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 A masz pozostałe części - pamięć ram , dysk/napęd , zasilacz i buda etc? . Mam jeszcze 2 x 2gb ram Kingston 800 mhz: ddr2, oraz chinski zasilacz marki nieznanej, wiec go nie uwzgledniam. Co do samej wydajnosci to niezbyt potrzebuje , gram tyle co wcale, a jak juz gram to glownie stare tytuly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 budżet?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 A widziałeś płytę z mojego podpisu? Nie nazwał bym P5QL-E konstrukcją biurową , płyta oparta na chipcecie P43 i ma 8 faz zasilania dla CPU . przeciez logika że nie mam na myśli płyt klasy premium, tylko tańsze padaki ... co do samej karty, to zasilacz niestety raczej musi być mocny bo ona troche prądu żre ... w połaczeniu z prockiem może być nie za wesoło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...