Yanrhi Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam otóż od niedawna staram się złożyć nowy komputer bo mój ma już 9-10 lat (wymieniałem części), lecz to już nie wystarcza. Wszyscy mi doradzają że to jest złe a to dobre i wszystko wychodzi poza budżet... Ostatnio z ciekawości wszedłem na allegro, napisałem komputer do gier i zaznaczyłem używane, ustawiłem czas do końca na najdłuższy i znalazłem http://allegro.pl/roczny-komputer-do-gier-gtx770-i5-4670k-3-4g-ssd-i5410300189.html. Podliczając sumy wszystkich komponentów + windows wyszło, że na morelach jak bym chciał złożyć podobny musiał bym zapłacić 4500-4900 zł gdy tutaj mam go za 3150 zł, obliczyłem również ze to jest 1800 zł w kieszeni.. Nie wiem czy się opłaca go kupić. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 Nie patrz na morelach, tylko każdy komponent sobie wpisz na allegro, i wyszukuj w "zakończonych". Można w ten sposób bardzo dobrze oszacować cenę, patrząc po ile co się faktycznie sprzedawało w ostatnich kilku miesiącach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanrhi Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 A co powiesz o tym komputerze warto kupić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2015 komputer po wyłączeniu sam się odpala - a to dobre ;) niby mocna maszynka ale chyba bym wolał kupić nowe częsci i mieć pełne gwarancje napisz jaki masz budżet to na pewno cos sie złoży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanrhi Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zawsze to lepsze niż kupować taki sam za 5 k, 5000 zł a 3150 jednak różnica jest... A nawet jeśli mam dużo znajomych informatyków oni na pewno coś poradzą na to nawet jak będzie trzeba wymienić zasilacz to i tak to jest z +200 zł do tego.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przyczyn problemu z wyłączeniem kompa może byc kilka od zasilacza poprzez myszke, klawiaturę i co tam jeszcze do płyty jest podpiete. Na GTX 770 to sobie w ultra nie pograsz ale w medium/ high juz raczej tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanrhi Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Rozumiem... i to w pełni, nie jestem aż tak wymagającym graczem.. Lubię sobie pograć nawet na low byle żeby gra chodziła płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Ten komputer to dobra baza można sprzedać 770 kupić 970 lub lepsza kartę i dalej cieszyć się grania na high Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanrhi Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 a za ile by sprzedać tą 770 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2015 Za 700 powinna pójść na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...