Skocz do zawartości
Pytoo

Sprawdzanie logów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następujący problem z działaniem mojego komputera:

Podczas uruchamiania, komputer łapie "freeza" podczas którego ikony na pulpicie nie mają swoich obrazków, a wszystko co dwuklikne uruchamia się po tym freezie ok 10s. Myślałem że to nod32 coś skanuje ale mimo tego że go wyłączyłem problem występuje. Dysk ssd windows 8.1 więc oprócz tego problemu zawsze uruchamiało się to dosyć szybko. Ciężko mi powiedzieć od kiedy mam ten problem ale na pewno około miesiąc

LOGI OTL

Otl.txt

Extras,txt

FTST

FRST.txt

Addittion.txt

Shortcut.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązanie na szybko z rana to odpalić msconfig, i w zakładce uruchamianie wszystko odznaczyć i zrestartować sprzęt.

Po tej operacji system powinien odpalić się szybciej.

Teraz wchodzisz znowu w msconfig, uruchamianie i zaznaczasz pierwszą linijkę, zapisujesz i restartujesz.

Po uruchomieniu powtarzasz operację, ale zaznaczasz kolejną linijkę, nie odznaczając pierwszej.

I tak zaznaczając linijka po linijce i restartując powinieneś trafić na program, który zamula.

Jak system będzie zamulał po pierwszym odznaczeniu wszystkiego to polecam format  :blurp:

Edytowane przez Tricko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozycje startowe możesz też wyłączyć z poziomu CClenaer, który widzę w systemie.

Blokowanie explorera nie wróży nic dobrego - przeskanuj kompa przy pomocy AdwCleaner i usuń wszystko co znajdzie.

Sprawdź też sterowniki Bluetooth, bo mają kilka błędów w logach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi