SeyBee Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Co należy zrobić żeby komputery o różnych adresach IP widziały się w sieci? Przypuśćmy, że 10 kompów pod Win 98 pracuje na adresie 001.002.003.x a drugie 10 pod Win XP pracuje na adresie 001.102.003.x co należy zrobić żeby te kompy widziały się w sieci zakładając, że grupa robocza jest ta sama? Mam taki problem i nie wiem jak go rozwiązać. Win 98 widzi wszystkie kompy (protokół NetBEUI) a komputery z XP Prof widzą tylko kompy ze swojego adresu. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 wg mnie powinna byc taka maska podsieci: 255.0.0.0 ale glowy nie dam :P a moze 255.0.255.0 :?: ;) nie wiem ;) zaraz tu wparuje ktosik i rozwieje Twoje watpliwosci, ale poki co to sprobuj te maski ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Skoro win 98 z protokołem netbeui widzi wszystkie kompy to może zainstaluj ten protokuł w XP(znajduje się on na cd instalacyjnym w folderze valueaddmsftnetnetbeui) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...