szerwony Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam. Zastanawiam się nad wymianą procesora na i7-4790K. Komputer służy mi do grania, nagrywania gier, montowania filmów i streamowania (twitch, hitbox). Moje pytanie - czy warto? Czy różnica będzie duża? Najbardziej brak mocy ujawnia się chyba podczas streamów, bo bardziej wymagające gry (np. GTA V, BF4) zaczynają trochę ścinać. Filmy 1080p 60 fps również renderują się w Sony Vegasie dość długo.Mój aktualny sprzęt:CPU i5-4570Chłodzenie SilentiumPC Fera 2RAM 8 GBGPU GTX 960 4GBMOBO MSI Z87-G43Zasilacz SilentiumPC Deus G1 600W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zmiana CPU najwięcej da przy renderingu w SV - HT + dodatkowe cache + dodatkowe 800 mhz ( w trybie turbo nawet 1,2 Ghz więcej niż w I5 ) może sporo pozmieniać . Same gry trochę skorzystają na zauważalnie wyższym taktowaniu procka , nie wiem jak z nagrywaniem i streamem . Czym nagrywasz i streamujesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerwony Opublikowano 18 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 (edytowane) Nagrywam głównie Bandicamem, a streamuję OBSem. Edytowane 18 Czerwca 2015 przez szerwony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...