iPerfectLegend Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Witam, otóż potrzebuję pomocy w doborze i sprawdzeniu zestawów za 2000 zł i 4500 zł.Głównie pod gry typu crysis 3, need for speedy, total war attila czy ryse son of rome. 2000 zł mam na oku dwa zestawy http://www.morele.net/inventory/info/b736u/nie licząc zasilacza, ponieważ posiadam Chieftec 550W, a drugi to http://www.morele.net/inventory/info/RgNreY/f, gdzie pentiuma będę próbował podkręcić na przynajmniej 4.2 GHz. Natomiast za te 4500 zł http://www.morele.net/inventory/info/xzjjgy/nie licząc monitora, wiadomo że poradzi sobie lepiej niż tamte za ~2000 zł, ale w nich mi chodzi o sprawdzenie czy nie da się nic lepiej w tej cenie, a co do tamtych proszę o pomoc w doborze (ry zamierzam uruchomić w rozdzielczości full HD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 Do gier bardziej się przyda I3 niż Pentium , nawet mocno wykręcony . Ten Chieftec to co za model i ile ma lat ? Co do zestawu nr.2 - do zmiany zasilacz . Albo Cooler Master G550M 550W za 284 zł albo SeaSonic M12II-520 EVO 520W za 239 zł , oba mają odpinane kable . Ramy na G.Skill Ares 2x4GB DDR3 2 133 mhz CL9 za 290 zł . Reszta może być . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2015 i ssdek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPerfectLegend Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zasilacz to Chieftec GDP-550C ma około roku, Antec do zmiany bo mała moc czy jak,a ramy w którym do zmiany i dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Czytaj ze zrozumieniem . Co do zestawu nr.2 - do zmiany zasilacz . Choć XFX TS to dobra konstrukcja to ma stałe okablowanie , w podobnej cenie można dostać zasilacze z odpinanymi kablami - wspomniane CM G550M czy Seasonic EVO . Co do pierwszego zestawu - twój obecny zasilacz może zostać , jego wymiana na Anteca VP to krok w tył . PS. Kupujesz 2 osobne zestawy czy zastanawiasz się który z tych 2 brać ? Bo jak opcja nr.2 to także przy zestawie nr.2 twój zasilacz może zostać , jest lepszy niż G550M i Seasonic EVO - choćby z uwagi na certyfikat 80+ Gold , nie wiem jak z okablowaniem , jest modulare ale czy w pełni ( tzn. wszystkie wiązki oprócz wiązki idącej do płyty ) , G550M ma odpinane tylko kable SATA/Molex , nie wiem jak SS EVO . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iPerfectLegend Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 (edytowane) ok w takim razie mój błąd, a co do zestawów to który wybrać pod te gierki bo w tej cenie chyba nic lepszego nie ma znaczy z tych do ~2000 zł Edytowane 23 Czerwca 2015 przez iPerfectLegend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...