paulonio Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Hej, czy możecie polecić jakiś tańszy monitor 24 calowy niż te podawane przy artykułach z zestawami PC?Czy taki np. będzie ok: morele.net/monitor-benq-gl2450hm-427794/Nie znam się na tym, nie wiem czy TN jest dużo gorsze od VA (o ile w ogóle), czy jest jakaś różnica w jakości między hdmi a display port? Monitor ma być docelowo podłączany do laptopa i ew. dekodera tv (dlatego wymóg raczej dwa wyjścia cyfrowe + jedno analogowe) No i nie wiem czy koniecznie te 24 cale. Tak po prostu wyczytałem, że do programowania będzie najlepiej, ale nigdy nie korzystałem na co dzień z niczego większego niż 15 (sam jestem w szoku :o)Jeszcze jedno pytanie: czy z kodów promocyjnych (wysyłka + pendrive) można korzystać przy dowolnych zakupach na morele.net czy tylko zestawach podanych tutaj? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Hej, czy możecie polecić jakiś tańszy monitor 24 calowy niż te podawane przy artykułach z zestawami PC? Czy taki np. będzie ok: morele.net/monitor-benq-gl2450hm-427794/ Każdy wybiera wg. własnych wymagań. Ja bym nie kupił tego Benq, bo jest na TN, które dla mnie daje nieakceptowalną jakosć obrazu. Zamiast niego, wybrałbym coś takiego: http://proline.pl/?p=23MP67VQ lub mniejszy, jeśli bariera 600zł jest nieprzekraczalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 zwykły użytkownik przy pisaniu kodu raczej i tak nie wychwyci różnicy no chyba że oglądasz monitor stojąc nad nim lub leżąc (kąty widzenia) :) LG nie ma sensu brać bo on i tak ma 23 cale a nie deklarowanie prawie 24, a z tego co widziałem po niższej cenie jest AOC i2369Vm w tej samej wielkości z bardzo pozytywnymi opiniami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) zwykły użytkownik przy pisaniu kodu raczej i tak nie wychwyci różnicy no chyba że oglądasz monitor stojąc nad nim lub leżąc (kąty widzenia) :) Niektóre szare elementy na szarym tle (choć innym odcieniu), są w praktyce nadal widoczne na IPS, a na TN w praktyce z powodu tych kątów mogą zanikać (a jak się ruszy głowę w górę/dół to się pojawiają - to jest iście wku...cy efekt!) - i to jest sprawdzone w pracy, w praktyce. Do biura? Do programowania, czy excella, czy nawet WORD? - polecam IPS ! , natomiast odradzam TN! ps. uprzedzając: mamy w biurze udane, nowoczesne IPS (kosztowały 450zł/sztuka) i nie występuje srebrzenie Edytowane 9 Lipca 2015 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 no myślę, że w notatniku++ czy eclipsie te kilka odcieni można jakoś przeboleć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Dzisiaj IPS jest tak tanie, że nie widzę sensu by oszczędzać parę groszy kupując TN. Natomiast jak robisz jakikolwiek interface graficzny, to ja bym nie miał ochoty "przebolewać" tych "kilku odcieni". No chyba, że robisz programy tylko na okienko konsoli tekstowej, to można sobie faktycznie darować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 to tylko zależy jak to robisz, jak amatorsko to i tak bez różnicy, jak Pro to nie na monitorze za pińcet złoty i nie robi tego programista tylko grafik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulonio Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedzi, trochę spóźnione, ale jednak ; ) Od jakiegoś czasu w pracy korzystam z takiego monitora: link. I pracuje się naprawdę dobrze, jakość jest super. Bardzo dobry wydaje się też ten AOC. Myślicie, że będzie porównywalny do tamtego Asusa, czy ta 1ms zrobi jakąś rożnicę? :D A może matryca AH-IPS jest jakoś lepsza niż IPS (kompletnie się na tym nie znam)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) to tylko zależy jak to robisz, jak amatorsko to i tak bez różnicy, jak Pro to nie na monitorze za pińcet złoty i nie robi tego programista tylko grafik Nawet amatorska obsługa programu bazodanowego na IPS jest prostrza niż na TN, bo litery szare na szarawym tle nie zanikają. Poza tym do zrobienia porządnego interface do programu, monitor na IPS "za pińcet złoty" jest wystarczający . (na TN niekoniecznie) Edytowane 9 Lipca 2015 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...