Skocz do zawartości
crstudent

Komputer - 2500,00 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników. Chciałbym zakupić komputer za ok. 2500,00 PLN, który służyłby głównie do grania w takie tytuły jak: CS:GO. POE czy D3. Aktualnie korzystam z laptopa Lenovo Y580, którego będę chciał się w niedługim czasie pozbyć. Posiadam dysk SSD więc przy dobieraniu komponentów prosiłbym o nie uwzględnianie go. Resztę sprzętu czyt. monitor/myszka/klawiatura już jest zaplanowana w oddzielnym budżecie.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, dzięki za pomoc, zestaw bardzo podobny z zestawów komputerowych :-), czy w przypadku gdybym chciał zagrać w jakieś bardziej wymagające tytuły nie lepszy byłby wybór jakiegoś modelu i5 kosztem karty graficznej? Dodatkowo wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach napęd DVD nie będzie mi potrzebny ;-)

EDIT1. DOdatkowo pewnie kilka złoty można oszczędzić na HDD ponieważ myślę, że 500GB byłoby dla mnie wystarczające zawsze to kilka groszy więcej na inne podzespoły :)

Edytowane przez crstudent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy jakie gry .

W grach które mocno wykorzystują CPU zmiana I3 na I5 dużo da , co innego jak gra bardziej wykorzystuje GPU - może być podobnie jak na I3 + GTX lub gorzej , zależnie jaką kartę wybierzesz .

Można też spróbować przyciąć na innych elemetnach i dać I5 + GTX np. taki zestaw za 2 583 zł .

Kosztem płyty i budy oraz dopłaty ~100 zł masz I5  4460 oraz GTX960 .

Edytowane przez reyden
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi