crstudent Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Witam wszystkich użytkowników. Chciałbym zakupić komputer za ok. 2500,00 PLN, który służyłby głównie do grania w takie tytuły jak: CS:GO. POE czy D3. Aktualnie korzystam z laptopa Lenovo Y580, którego będę chciał się w niedługim czasie pozbyć. Posiadam dysk SSD więc przy dobieraniu komponentów prosiłbym o nie uwzględnianie go. Resztę sprzętu czyt. monitor/myszka/klawiatura już jest zaplanowana w oddzielnym budżecie. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Proponuję taki zestaw za 2 474 zł I3 4170 , Asrock H81M , Crucial Ballistix 2x4GB DDR3 1 600 mhz Cl9 , Palit GTX960 2GB Jetstream , WD Blue 1TB & Samsung SH-224DB , SPC Gladius M40 & Antec VP 500W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crstudent Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Cześć, dzięki za pomoc, zestaw bardzo podobny z zestawów komputerowych :-), czy w przypadku gdybym chciał zagrać w jakieś bardziej wymagające tytuły nie lepszy byłby wybór jakiegoś modelu i5 kosztem karty graficznej? Dodatkowo wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach napęd DVD nie będzie mi potrzebny ;-) EDIT1. DOdatkowo pewnie kilka złoty można oszczędzić na HDD ponieważ myślę, że 500GB byłoby dla mnie wystarczające zawsze to kilka groszy więcej na inne podzespoły :) Edytowane 1 Lipca 2015 przez crstudent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2015 (edytowane) Zależy jakie gry . W grach które mocno wykorzystują CPU zmiana I3 na I5 dużo da , co innego jak gra bardziej wykorzystuje GPU - może być podobnie jak na I3 + GTX lub gorzej , zależnie jaką kartę wybierzesz . Można też spróbować przyciąć na innych elemetnach i dać I5 + GTX np. taki zestaw za 2 583 zł . Kosztem płyty i budy oraz dopłaty ~100 zł masz I5 4460 oraz GTX960 . Edytowane 1 Lipca 2015 przez reyden 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...