ENJyo89 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 (edytowane) Mam płytę obsługująca max 1333MHz ramu co się stanie jak dołożę 2x4 1600 MHz , wszystko będzie spoko ??? czy może dojść do jakichś spięć czy coś w tym rodzaju Edytowane 4 Lipca 2015 przez ENJyo89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Wszystko będzie OK , po prostu te ramy zwolnią do 1 333 mhz . Z dobrych ramów 1 600 mhz proponuję Crucial Ballistix Tactical 2x4GB DDR3 1 600 mhz CL8 za 289 zł w morele.net . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENJyo89 Opublikowano 4 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2015 Ok wielkie thx bo bałem się że może przepalić się plyta albo coś . Miałem na oku tą pamięć so proponujesz ale zastanawiałem się czy nie kupić 2400 MHz bo nie długo mam zamiar wymienić plyte i pare innych podzespołów ale ludzie piszą że nie ma wielkiej różnicy a cenna troche większa ,jakieś sugestie ?? Zostać czy zainwestować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 5 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2015 A co sprzęt obecnie posiadasz ? Wymiana Ramu to nie problem. Nie jest ona specjalnie droga i nie stracisz za dużo w przypadku odsprzedaży obecnej. IMO warto brać 2400 CL10 lub 2133 CL9. Ale pod warunkiem że masz płytę na Z97, która obsługuje takie pamięci. Przyrost w niektórych grach jest odczuwalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...