Skocz do zawartości
el caco

Dokupienie pamięci 4GB do ASRock FM2A75 Pro4

Rekomendowane odpowiedzi

A więc jest sobie płyta ASRock FM2A75 Pro4 i siedzi w niej 4GB pamięci GeIL (http://www.morele.net/pamiec-geil-gd34gb1333c9sc-459247/) teraz poszukuje brata 4GB. Czy to to http://www.morele.net/pamiec-hyperx-savage-4gb-1866mhz-ddr3-cl9-hx318c9sr-4-661438/będzie ok?

Jest szybsza niż ta co mam i ma radiator (czyt. będzie łatwiej opchnąć w przyszłości) a kosztuje tyle samo.

Zależy mi głównie na pojemności bo mi blender robi kuku ale jakby się dało odpalić to w dual channel to bym sie nie pogniewał.

Wiem, że nikt mi nie da gwarancji ale tak teoretycznie to nie pogryzą się?

Edytowane przez el caco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewny że Blender grymasi z powodu ramu ?

Może to kwestia procka - niestety na ten socket nie ma dobrych i wydajnych CPU .

Hyper X to Kingston , nie wiem na jakich modułach oparte są te kości .

I szybsze wcale nie będą , nowe kości zwolnią do prędkości starych , CL chyba też będzie takie samo .

A co do gryzienia się kości - nikt ci nie powie czy to wystąpi czy nie , w teorii nie powinno ale czasami są cyrki .

Generalnie możesz je brać .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek swoją drogą ale jak naładuje sierści i/lub złożonych shaderów to brakuje ramu. A jak jeszcze odpale GIMP'a czy liska to pozamiatane.

Tak, wiem że zwolnią tylko myślałem że samo dual channel coś da. No ale nic, jak w teorii mają działać to pozostaje tylko sprawdzić. Najwyżej dokupie drugą a obecne puszcze w obieg.

Spoko, dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi