Skocz do zawartości
qplusx

Zestaw bez monitora 4,3k PLN

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

planuję kupić sobie PC za około 4,3k, głównie do grania (wiedźmin, gta, może cs:go itd). Prosiłbym was więc o ocenę mojego koszyka:

http://www.morele.net/inventory/info/3ZBoSM/

Procesor z końcówką K gdyż myślę, że taki się po prostu bardziej opłaca? Z podkręceniem powinienem sobie dać radę :) Napęd CD mi nie potrzebny. Monitor już mam, jest w rozdzielczości 1920x1080 i posiada HDMI. Na dysku nie trzymam muzyki (używam spotify) ani filmów, do tego mam dysk zewnętrzny, dlatego biorę dysk ssd. Przydałoby się jednak więcej miejsca bo na zewnętrznym z USB 3.0 pewnie i tak loadingi będą długie, budżetu jednak nie mogę już zwiększyć, mogę ewentualnie na czymś oszczędzić, tylko na czym?

Nie planuję go wymieniać przez najbliższe kilka lat (pewnie ponad 4) i mam nadzieję, że ulepszeń też nie będzie potrzebować.

Dobrze myślę, że gdy przyjdzie kurier z PC wystarczy, że zainstaluję system (pewnie Win7 x64) i będę już mógł go używać?

Przepraszam jeżeli chaotycznie to opisałem, późno już :P

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Edytowane przez qplusx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Montaż i wysyłkę możesz mieć za 1 zł - klik , tekst po banerze morele.net .

Ramy zmień na G.Skill Ares 2x4GB DDR3 2 133 mhz CL9 za 244 zł , nie wiele droższe a trochę szybsze .

Nie ma potrzeby kupowania dodatkowej pasty TP , Macho ma już jedną w zestawie .

Zasilacz zmień na XFX XTR 550W za 364 zł - nie wiele droższy a lepszy niż BQ L8 .

Lepsza elektronika , certyfikat 80+ Gold , w pełni modularne okablowanie , wentylator 135 mm z łożyskiem FDB i trybem półpasywnym .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Montaż i wysyłkę możesz mieć za 1 zł - klik , tekst po banerze morele.net .

Ramy zmień na G.Skill Ares 2x4GB DDR3 2 133 mhz CL9 za 244 zł , nie wiele droższe a trochę szybsze .

Nie ma potrzeby kupowania dodatkowej pasty TP , Macho ma już jedną w zestawie .

Zasilacz zmień na XFX XTR 550W za 364 zł - nie wiele droższy a lepszy niż BQ L8 .

Lepsza elektronika , certyfikat 80+ Gold , w pełni modularne okablowanie , wentylator 135 mm z łożyskiem FDB i trybem półpasywnym .

RAM: Widzę, że są szybsze, ale czy do mojej i5 będą opłacalne? I czy moja płyta je uciągnie?

Pasta: Ta pasta od Thermalright będzie dobra? Nie lepsza będzie ta od Arctic Silver?

Zasilacz zmienię.

Widzę, że niższa cena, tylko czym one się różnią? Widzę że ma mniejsze taktowania, jest krótsza i ma dwa zamiast trzech wentylatorów, karta od gigabyte chyba będzie lepsza.

Edytowane przez qplusx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi