mati200420 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Cześć nazywam się Mateusz mam zamiar po koniec wakacji złożyć oto taki zestaw podkreślam że napęd i dysk twardy posiadam . Karta graficzna MSI Radeon R9 280X Procesor AMD FX-8350 Płyta główna Asus M5A78L-M/USB3 Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 Zasilacz Be Quiet! Pure Power L8 500W Obudowa Zalman Z3 - USB3.0Moje drugie pytania odnosi się do karty graficznej i zasilacza. Do karty graficznej dostaje 2 kable zasilające jeden 6-pinowy z 2-molexami i ten drugi kabel zasilający i do czego służy ten drugi kabel i gdzie go podłączyć i czy ten zasilacz który mam zamiar kupic wystarczy do zasilania karty i czy kable z zasilacza starczą do zasilenia reszty komponentów. I ostatnie pytanie dotyczące dysku twardego jeżeli mam zainstalowane go windowsa na dysku to jeżeli podącze do niego inne komponenty to windows normalnie z wszystkimi danymi mi się wczyta ?? Liczę na szybką odpowiedz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Płyta i procek do zmiany . Zamiast FX-8350 proponuję I5 4460 za 805 zł , do tego Asrock H81M - wyjdzie nie wiele drożej a sporo wydajniej w grach . A co do kabli zasilania to zrób zdjęcie tego drugiego kabla i wstaw je na forum , może to kabel 8pin/6+2 pin ( jak karta ma gniazdo zasilania 8pin ) . Jak zmieniasz platformę to system instalujesz na nowo , choć możliwe że jest doprowadzenie systemu do porządku po dużej zmianie konfiguracji to wymaga to sporo zachowdu i cierpliwości . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati200420 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Dzięki za pomoc z procesorem i płytą. Co do tego drugiego kabla to zaznaczyłem go na umieszczonym zdjęciu. A co do dysku twardego to najpierw muszę wyczyścić cały dysk a potem wszystko od nowa na nim zainstalować ? I jeszcze pytanie o zasilacz i wystarczy do zasilenia wszystkich komponentów i czy kable do niego zawarte wystarczą do podpięcia dysku i napędu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Dysk i napęd podłączysz, kable dodawane do grafiki od zasilania są zbędne jeżeli twój zasilacz ma wtyczki 8pin i 6 pin (według morele ma). Moja 280x MSI była używana i prócz przejściówek na hdmi i vga oraz mostka cf nie miałem żadnych innych kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...