Skocz do zawartości
Budyniek11

CPU, GPU, MOBO, RAM do 1200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako iż jest to mój pierwszy to post pragnę się z Wami przywitać :)

MOBO: MSI H55-E33

CPU: Intel i3 550

GPU: Nvidia GTX560Ti

PSU: Silentiumpc dues g1 500w

Ram: Adata ddr3 1333mhz

Podczas gdy szykowałem obiad zostawiłem włączony komputer, a po powrocie już niestety był wyłączony :/ Po sprawdzeniu wszystkich części wyszło na jaw że poszły kolejno mobo, cpu, psu, grafikę i tak muszę już zmienić bo sypie artefaktami niemiłosiernie, a ram oddałem bratu. Zasilacz został odesłany na gwarancji. 

I teraz pytanie do Was, czy lepiej zainwestować w używane części czy nowe podzespoły z możliwością upgradu później  np. Intel G3258 + MSI Z97 Gaming 3 + Radeon HD 6850 używka i używane 8gb ramu.

Sprzęt ma służyć przede wszystkim graniu. Maksymalny wydatek to 1200zł i ani złotówki więcej :P

Edytowane przez Budyniek11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakie konkretnie gry grach ?

Bo G3258 ma tylko 2 rdzenie , to może być za mało w niektórych grach , do tego dochodzi niemożność uruchomienia niektórych gier na CPU z 2 rdzeniami lub 2 wątkami .

Wtedy pozostaje inwestowanie w I3 lub wyżej .

MSI Z97 Gaming 3 do tego procka to przesada , co innego jak byś brał I5 4690K ale tego G3258 można spokojnie kręcić na płytach z chipsetem H81/B85 .

A te płyty są sporo tańsze .

Sprzęt ma być nowy czy może to być używka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybrałem taką płytę głównie ze względu na możliwość dobrego OC oraz upgrade w przyszłości. Używane części też mogą być ale jednak wolałbym wariant z możliwym upgradem w przyszłości. A gry to głównie LoL, WoW i pewnie czasami odpalę coś nowszego jak kasa pozwoli. 

PS dobre chłodzenie mam z poprzedniego procka jeszcze.

Edytowane przez Budyniek11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi