TemplarAssasin Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam, w najbliższych dniach planuję zamówić komputer przez morele.net. Komputer będzie służył głównie do grania- kilka nowości na rok+ DotA 2. Nie planuję OC/tylko GPU, rozdzielczość 1920x1080 Moja propozycja: http://www.morele.net/inventory/info/rBw9U6cena za całość mniej więcej taka sama jak w zestawie powyżej~ 3640zł Dodam że wybrałem GTX 960 nad R9 280X z powodu lepszej kultury pracy, mniejszą temperaturą, trybu DSR(idealny pod Dotę) i mniejszym poborem prądu(choć to miało minimalne znaczenie), w stosunku do moich wymagań GTX 960 wydaje się lepszym wyborem. co o tym sądzicie/jakie zmiany proponujecie? Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez TemplarAssasin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Ogólnie jak dla mnie zestaw ok. Ale zmieniłbym monitor na flicker free, mniej męczy bo nie miga. W podobnej cenie możesz mieć niewiele mniejszy bo 23" http://www.morele.net/monitor-lg-23mp47hq-p-30-dni-bezplatnej-gwarancji-na-badpixele-730022/ Edit. I zauważyłem, że chcesz 960 z 4gb vram moim zdaniem nie ma większego sensu ponieważ ten procesor graficzny i tak nie uciągnie ustawień grafiki które będą wymagały więcej niż 2gb ram. Więc lepiej zainwestować te ~200pln w dysk ssd, który znacznie przyśpieszy twój komputer. Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TemplarAssasin Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 (edytowane) który zasilacz wybrać do zestawu podanego powyżej? SilentiumPC Vero L1 500W czy Chieftec GPS-500A8? Chieftec nie ma złącza 6 pin tylko 6+2, ale to chyba nie ma znaczenia? Z góry dzięki. Ok już zdecydowałem się na Vero- zamawiam za jakieś pół godziny, temat do zamknięcia :) Edytowane 21 Sierpnia 2015 przez TemplarAssasin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...