Amedos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Witam. Odkąd mam windowsa 8.1 i nowy komputer miewam problemy z grami. Nie z wszystkimi. w CS:GO po załadowaniu mapy wyłącza mi komputer w GTA V w losowych momentach wyłącza mi komputer a w innym grach pokroju Hearthstone nic złego sie nie dzieje. Specyfikacja : Intel i5-4460 AMD r9 280 Płyta głowna : Gigabyte B85-D3H Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9. I jest problem z sterownikiem AMD mam zaaktualizowany do 15.7.1 ale pokazuje mi,bym sobie zaaktualizował do 15.7.1 . Jakies pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 http://forum.purepc.pl/forum-23/announcement-100-zanim-cokolwiek-napiszesz/ http://forum.purepc.pl/topic/266429-blue-screen-zwisy-resety-itp-rozwiazania/ 1. A zasilacz jaki? 2. Zainstaluj od nowa sterowniki karty. Ewentualnie zainstaluj w jakieś w innej wersji (nawet starszej). 3. Sprawdź temperatury karty i procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zasilacz : Corsair VS Series 450W https://gyazo.com/2f5b4ed52f3e1c4345127c230c7e13de Sterowniki - Już kilka razy je usuwałem i instalowałem na nowo. Ciągle to samo. Spróbuję zainstalować starsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Już kilka razy je usuwałem i instalowałem na nowo. Ciągle to samo. Spróbuję zainstalować starsze. Ale jak instalowałeś? Wywaliłeś kompletnie sterownik? Zrobiłeś Screen'a tego SpeedFuna pod obciążeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Poprzez menedżer urządzeń go odinstalowałem. Tak to byly temperatury podczas gry w gta V. Zainstalowalem starsza wersje sterowników. To samo ,wylacza mi komputer podczas gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Temperatury monitoruj za pomocą HWiNFO uruchomionego przed graniem i cały czas pracującego. Zarejestruje dzięki temu temp. maksymalne. Tego speedfana masz cały czas włączonego? Jakieś strestesty osobno dla cpu, osobno dla gpu przeprowadzałeś? Jakie wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Poprzez menedżer urządzeń go odinstalowałem. Odinstaluj sterowniki przez DriverSweeper ;) Jaki błąd pokazuje log systemowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Naprawione ;) Co bylo z nim nie tak? Obudowa,mam obudowę zalman z3 plus,posiada ona przycisk do regulacji wiatraków,mialem ustawiony na low ;) dzieki za próby pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wracamy do tematu ;) Podczas gry w GTA V dalej mi się wyłacza komputer (w innych nie) Patrzyłem do dziennika zdarzeń. Bład krytyczny Kernel-Power numer 41. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Masz jakiś filtr pod zasilaczem? Czyścisz go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Mam filtr,przeczyściłem go chwile temu,pograłem i wyłączyło znowu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Masz opcje podpięcie innego zasilacza? Ogółem nie polecam tego Corsaira, kupiłem go zamiast anteca z uwagi na 3 letnią gwarancję i żałuję. Buczał i trzeszczał jak cholera, dodatkowo były trzaski elektryczne, wymieniony na gwarancji na nowy to samo, aktualnie znowu w serwisie i siedze na starym wysłużonym pentagramie. Może nie wyrabia pod tym konfigiem na bardzo mocnym obciążeniu. Trzeba by puścić prime i furmarka i zobaczyć jak szybko odmówi posłuszeństwa 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Testowałem programem OCCT. Po kliknięciu przycisku 3 sekundy i go wyłączyło. Mam jeszcze gwarancje na niego. Oddać zasilacz i liczyć na to,ze sklep mi wymieni na inny w tej samej cenie ew. za dopłatą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Możesz spróbować, ale to już chyba zależy od dobrej woli/regulaminu sklepu, czy zgodzą się na wymianę na inny z dopłatą. Seria VS najwyżej do biurowca się nadaje. Ewentualnie jak chcesz dalej się z tym modelem bujać, to możesz wymienić na kolejną VS-kę, która może nie zdechnie jak będziesz miał szczęście. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2015 (edytowane) Testowałem programem OCCT. Po kliknięciu przycisku 3 sekundy i go wyłączyło. Mam jeszcze gwarancje na niego. Oddać zasilacz i liczyć na to,ze sklep mi wymieni na inny w tej samej cenie ew. za dopłatą? Pierw bym się upewnił, pożyczył od jakiegoś kolegi zasilacz z minimum 450w, ewentualnie jeżeli nie posiadasz nikogo takiego to o ile wszystkie części kupowałeś w jednym sklepie to po prostu żądać od nich podpięcia na próbę innego zasilacza i jeżeli wszystko będzie w porządku to rękojmia http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/ EDIT: przypomniałem sobie, że i5-4460 którego również posiadam ma integrę, więc możesz spróbować odpiąć dedykowane GPU i testować czy problem dalej występuje. Edytowane 20 Sierpnia 2015 przez Kamil_NN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amedos Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Jeżeli pojawiłaby się opcja wymiany zasilacza na inny,jaki byście polecili do tego zestawu co wcześniej opisałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 To powinno podołać http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-smart-se-modular-530w-sps-530mpcbeu-549804/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...