Skocz do zawartości
Amedos

Komputer się wyłącza podczas grania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Odkąd mam windowsa 8.1 i nowy komputer miewam problemy z grami.

Nie z wszystkimi.

w CS:GO po załadowaniu mapy wyłącza mi komputer

w GTA V w losowych momentach wyłącza mi komputer

a w innym grach pokroju Hearthstone nic złego sie nie dzieje.

Specyfikacja :

Intel i5-4460

AMD r9 280

Płyta głowna : Gigabyte B85-D3H

Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1600 BLACK CL9.

I jest problem z sterownikiem AMD mam zaaktualizowany do 15.7.1 ale pokazuje mi,bym sobie zaaktualizował do 15.7.1 .

Jakies pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://forum.purepc.pl/forum-23/announcement-100-zanim-cokolwiek-napiszesz/

http://forum.purepc.pl/topic/266429-blue-screen-zwisy-resety-itp-rozwiazania/

1. A zasilacz jaki?

2. Zainstaluj od nowa sterowniki karty. Ewentualnie zainstaluj w jakieś w innej wersji (nawet starszej).

3. Sprawdź temperatury karty i procesora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury monitoruj za pomocą HWiNFO uruchomionego przed graniem i cały czas pracującego. Zarejestruje dzięki temu temp. maksymalne.

Tego speedfana masz cały czas włączonego?

Jakieś strestesty osobno dla cpu, osobno dla gpu przeprowadzałeś? Jakie wyniki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz opcje podpięcie innego zasilacza?

Ogółem nie polecam tego Corsaira, kupiłem go zamiast anteca z uwagi na 3 letnią gwarancję i żałuję. Buczał i trzeszczał jak cholera, dodatkowo były trzaski elektryczne, wymieniony na gwarancji na nowy to samo, aktualnie znowu w serwisie i siedze na starym wysłużonym pentagramie.

Może nie wyrabia pod tym konfigiem na bardzo mocnym obciążeniu. Trzeba by puścić prime i furmarka i zobaczyć jak szybko odmówi posłuszeństwa

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować, ale to już chyba zależy od dobrej woli/regulaminu sklepu, czy zgodzą się na wymianę na inny z dopłatą. Seria VS najwyżej do biurowca się nadaje. Ewentualnie jak chcesz dalej się z tym modelem bujać, to możesz wymienić na kolejną VS-kę, która może nie zdechnie jak będziesz miał szczęście.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem programem OCCT.

Po kliknięciu przycisku 3 sekundy i go wyłączyło.

Mam jeszcze gwarancje na niego. Oddać zasilacz i liczyć na to,ze sklep mi wymieni na inny w tej samej cenie ew. za dopłatą?

Pierw bym się upewnił, pożyczył od jakiegoś kolegi zasilacz z minimum 450w, ewentualnie jeżeli nie posiadasz nikogo takiego to o ile wszystkie części kupowałeś w jednym sklepie to po prostu żądać od nich podpięcia na próbę innego zasilacza i jeżeli wszystko będzie w porządku to rękojmia

http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/

EDIT: przypomniałem sobie, że i5-4460 którego również posiadam ma integrę, więc możesz spróbować odpiąć dedykowane GPU i testować czy problem dalej występuje.

Edytowane przez Kamil_NN
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi