Jarek1853 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Po aktualizacji do WIN 10 potrafi mi odłączyć monitor, pokazuje brak sygnału i pomaga jedynie reset. Zwykle dźwięk leci dalej, chociaż zdarza się że się zatnie. Na 7 nie miałem tego problemu. Zdarza się tak przy niskim obciążeniu (film, opera), w czasie grania problem nigdy nie wystąpił. Myślałem, że to przez OC ale po przywróceniu standardowych ustawień problem również występuje. Przeinstalowałem również sterownik grafiki. Specyfikacja: Q6600@3GHz 1.28V 4x 1GB DDR2 RAM @888Mhz CL5 1.85V Asus P5N-D GeForce 9600GT WD 320 GB Samsung 1 TB Chieftec 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_NN Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Może w opcjach zasilania jest ustawione wyłączenie monitora po 10 minutach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Nie o to chodzi, bo problem występuje przy ciągłym korzystaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Pojawił się nowy objaw. Wyrzuca BSOD VIDEO_TDR_FAILURE (nvlddmkm.sys). Wyrzuciłem jeszcze raz sterowniki za pomocą DDU i wgrałem najnowsze, ale problem dalej występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koncha24 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Spróbuj zainstalować jakieś starsze stery do grafy. Ale zrób czystą instalację. Jeżeli to by nie pomogło to zobacz menadżer urządzeń czy nie a żadnych wykrzykników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wykrzykników żadnych nie było i nie ma. Sterowniki wgrywałem 3 różne wersje, wgrywałem nawet sam sterownik bez dodatków Nvidi. Niestety problem cały czas występuje. Sterowniki usuwane za pomocą DDU. Może wgrać jeszcze raz 10 na 10 za pomocą Windows Media Creation Tool, a właściwie zrobić aktualizację z 10 do 10? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja obstawiam, że stary komputer i nowy system to problemy z kompatybilnością i sterownikami i dla tego tak się dzieje. Gdzie jest problem to jest dużo możliwości. Win 10 nie jest jeszcze dopracowany nawet jeśli chodzi o stosunkowo nowe podzespoły np problemy kompatybilności z Pentium G 3258. Czyli po prostu szukaj igły w stogu siana. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez lukadev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ewidentnie problem sterownika grafiki, jeżeli po upgrade do Win10 go nie reinstalowałeś, to zrób to, upewniwszy się, że nie wyszedł nowy sterownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1853 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Przekopałem trochę internet i jest to dość popularny problem nawet na nowszych układach graficznych. Nivida wydała jakieś nowsze sterowniki i problem podobno występuje rzadziej ale nadal występuje. Sterowniki po aktualizacji systemu wgrywane kilka razy. Obawiam się, że na chwilę obecną pozostaje czekać, nigdzie nie ma pewnego rozwiązania, albo wrócić do 7. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Jarek1853 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...