jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 532PLN ;-/ coraz bardziej kusi mnie jednak Maxtor ze wzgledu na fakt, ze moze byc z 3letnia gwarancja :) do niedzieli chyba nie wytrzymam :) :) 530PLN+20PLN(2lata gwarancji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 mam na serwerku na lanie dyski 2x 20gb tzw slimy maxtor mają 1.5 roku i są niesłyszalne (robią za ftp dla userów na lanie -filmy i takie tam :D 24 na dobe i są ledwo letnie bez wiatraka) poprzednio były: 1x barak coś ~~15gb już nie pamiętam -padł po 8 miechach 2x barak 20gb po 3 miechach (zatarł się od gorąca a wył jak świnia :evil: a drugi bez żadnych objawów) u siebie w kompie mam maxtora 60gb i specjalnie rozebrałem obudowe żeby go posłuchać: jakieś delikatne tykanie(jak przyłożyłem ucho) czasem a ma 6 miesięcy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 no to mnie zdziwiło ze tyle dyskow ma jeszcze 3 letnia gwarancje :? Zdarzał mi sie przegladac strony sklpeow ale nie zauwazałem takich szcegołow :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Jacek, caly bajer polega na tym, ze na stronach oficjalnie nigdzie nie ma takich inf., dopiero jak podzwonisz to takie kwiatki wychodzą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Czego Segate nie robi dysków na ATA 133 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 mysle, ze teraz w 133 to na pewno nie zainwestuja ze wzgledu na SATA,a czemu wczesniej nie robili...?? nie mam pojecia :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demofoner Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to biore maxtora 120gb na sata :), szkoda że kumpel nie ma wejść sata na płycie :/ ale trudno się mówi będzie przyłaził do mnie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 jakby Ci to powiedziec, jak na razie to SATA nie jest zadna rewelacją oprocz tego, ze wiecej placisz za dysk :? Wydaje mi sie, za ok. pol roku bedzie mozna powiedziec, ze osiagi na zwyklym IDE sa gorsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demofoner Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 maxtory na sata są szybsze od zwykłych ata a wcale tak dużo nie są droższe np. tego testu tylko że ja biore 120gb :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 zobacze dzis w tym sklepie ceny, ale z czesciami do komp to jest tak, ze w pogoni za pojemnoscia/predkoscia dorzucasz po 20-30PLN i tak sie gromadzi roznica 200PLN :) :) ja na razie spasuje i wezme IDE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 no i G*** wyjdzie z Maxtora, gwarancje 3letnia mozna dokupic do okreslonych modeli z 2MB cache :( tak wiec niestety/stety zamowilem Barake7 120GB 8MB cache z 3letnia gwarancja, jak cos poleci to chociaz bede mogl spokojnie reklamowac. Jak pisalem wczesniej, Caviar odpadl w przedbiegach ze wzgledu na halas :( pozdrawiam, jak zamontuje i poinstaluje jutro system do powiem jak sie sprawuje sprzet Jogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demofoner Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 w Siriusie jest 36 miechów chyba że mają jakiś błąd na stronie.Pisz do nich na maila ja przed chwila pisałem i dostałem odp :D, ale nie o dysk :) tylko o pamięci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Cytat w Siriusie jest 36 miechów chyba że mają jakiś błąd na stronie.Pisz do nich na maila ja przed chwila pisałem i dostałem odp :D, ale nie o dysk :) tylko o pamięci :) :) dzieki za info! dzwonilem do nich i rzeczywiscie - gwar 36miechow :) link podeslalem firmie, ktora sprowadza dla mnie B7, zobaczymy czy uda im sie to zorganizowac po bardziej przystepnej cenie niz ma Sirius. Jogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demofoner Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 nie ma za co :) cza se pomagać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...