walendi Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Cześć Mój zestaw to AMD Phenom II x4 955 na płycie Gigabyte 870A-UD3 z karta MSI Twin Frozr GTX 760 2GB oraz 8 GB RAM-u. Wszystko na nim pięknie chodzi ale miałem monitor 1280 x 1024. Za chwilę będę miał moniotr FullHD i wobec tego mam obawy co do płynność i jakości grafiki w grach. Moje pytanie - czy jest potrzeba coś wymieniać czy spokojnie ten zestaw jeszcze posłuży? Jakość grafiki nie musi być jakaś Ultra ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Skoro za chwilę będziesz miał monitor to za chwilę będziesz widział na własne oczy. Generalizując, spadek fps o ~40% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walendi Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 To wiem, że spadnie. Pytanie tylko czy wymiana jednego podzespołu pozwoli tego uniknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Nie, kupowanie mocniejszej karty nie ma większego sensu. Odpowiednim pierwszym krokiem dla zwiększenia wydajności byłaby wymiana platformy na Intela czyli i5 + płyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...