Slazer Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Witam, chciałbym podkręcić Corsair XMS3 1600MHz CL9 1.65V 2x4GB na płycie GA-Z68AP-D3. W profilu XMP zapisane jest że napięcie VTT wynosi 1.2V, ale po wybraniu profilu napięcie te wynosi 1.05V. Na jakie je ustawić przy standardowych taktowaniach i napięciu / zwiększonych taktowaniach i napięciu? Czytałem że pomiędzy napięciem RAMu a VTT nie może być różnicy większej niż 0.5V, a w niektórych miejscach jest napisane by nie przekraczać 1.08V na VTT. Jak to z tym jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Od kiedy to napięcie VTT jest zapisane w profilu XMP? Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2015 Myślałem że to w XMP jest zapisane, mam tak samo jak w tej sekundzie na tym filmiku https://youtu.be/NxCPyF-1tTc?t=1m59s tylko nie 1.05V a 1.2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...