Sharley Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Witam. W przyszłym tydoniu chciałbym kupić zestaw do gier w szczególności do Wiedźmina 3. Części do kupienia: Komputer Czy wliczyć system w cenę: Nie Budżet na komputer: ok. 3.300zł. Zastosowanie komputera: Gry Preferowany sklep: nie istotne Rozdzielczość posiadanego monitora: 1600x900 Czy sprzęt będzie podkręcany: Nie Dodatkowe uwagi: Zależy mi na stabilności i wydajności całej jednostki. Części: Tylko nowe. Dysk SSD czy lepszy monitor- na ten czas nie istotne. Moja propozycja zestawu:WD Blue WD10EZEX 1TB sATA III 64MBGladius M20 Pure BlackHyperX 8GB DDR3-1600 Non-ECC CL9 XMP Savage SeriesIntel Core i5-4460ASRock H81M S1150 H81 2DDR3 USB3/HD/DVI/DS BOX - H81Mi teraz kilka możliwości wyboru karty i zasilacza:Karta: ASUS GeForce GTX970 4096MB 256bit DirectCU II Black OC lub Gtx 970 Gamming 4G (czerwona od Msi) lub coś jeszcze innego.Zasilacz:Thermaltake Smart SE 530W (SPS-530MPCBEU) lub Vero L1500W lub OCZ-CXS500W-EU. Proszę o ocenę i ewentualnie propozycje. Dziękuję. Edytowane 25 Września 2015 przez Sharley Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Zasilacz to TT Smart 530W . Kartę możesz brać od Asusa - podkręcona w stosunku do referenta i masz kod do WoWP . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharley Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Kartę od Msi (czerwoną) w stosunku do Asusa, polecono mi ze względu na to, że Asus jest głośniejszy i nie półpasywny. Różnica w kulturze pracy rzeczywiście może byc odczuwlania między Asus a Msi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Baardzo porównywalna. Moim zdaniem nie ma znaczenia, którą wybierzesz, choć ja wybrałem 100ME. Możesz również rozważyć Gigabyte G1. Edytowane 25 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharley Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Baardzo porównywalna. Moim zdaniem nie ma znaczenia, którą wybierzesz, choć ja wybrałem 100ME. Możesz również rozważyć Gigabyte G1. Miałeś problemy z popularnymi "piszczącymi cewkami"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Ja mam uszy jak słoń. Może i coś tam se świergota, ale budę mam dosyć wyciszoną, zazwyczaj muzyczka z 5.1 sobie gra tak, że nie słyszę. Czasem zajrzę do budy i też tam cicho, a "problem" w zasadzie istnieje chyba tylko przy grach z bardzo wysokimi FPSami. (możesz na sztywno przypisać, że w grze ma np. max 60 FPS, nie więcej.) Reasumując, podobno każda 970-ka piszczy, ale mnie to nie przeszkadza, czy też nie zwracam na to uwagi. Mam większe problemy niż jakieś świerszczenie dochodzące z budy czasem. Może koledzy coś też jeszcze dopowiedzą. Edytowane 25 Września 2015 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharley Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Liczę na sugestie pozostałuych forumowiczów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...