Maks! Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Cze wczoraj kupilem sobie tenze monitor. Kolorki, geomotria, ostrosc - miodzio. Problem jest taki ze ustawiam sobie roz 1280na1024 i jedyna czestotliowsc ekranu na jakiej moge pracowac to tylko 60hz, producent podaje ze jest mozliwosc pracy z 66hz. Probowalem pobawic sie w rejestrze ustawilem czestotliwosc odswiezania na 66, res kompa i nic. Pomozcie bo nie wiem co robic. Moze jest jakis soft albo cos ??? POmozcie pliss!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 może twoja karta graficzna nie pozwala na uzyskanie wyższego odświeżania w tej rozdzielczości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 sprawdź czy NaviSet obsługuje Twój monitorhttp://www.necmitsubishi.com/naviset/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyszcze Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 problem zniknie - do zainstalowania NaviSeta w ustawieniach mogłem dać przy takiej rozdzielczości tylko 60 hz (*&%$) przy karcie 9700 - po zgodnie z deklaracją producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Zainstalowlem NaviSet i nic dalej jest tak samo ;/ TAk samo jest w inncyh roz np w 1024na768 tylko 85 a moze byc 87 w 800na600 100 a moze byc 110hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Dla kart Ati na winXP potrzebny jest programik RefreshFix lub RefreshForce dopiero wtedy można ustawić wyższą częstotliwość. Ten drugi można pobrać choćby na stronie www.pagehosting.co.uk/rf/ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamdn Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Mam podobny monitor - Nec FE700 i tez przy rozdzielczosci 1280x1024 mam 60Hz. Taki kineskon SONY ;-( adamdn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Cze wczoraj kupilem sobie tenze monitor. Kolorki, geomotria, ostrosc - miodzio. Problem jest taki ze ustawiam sobie roz 1280na1024 i jedyna czestotliowsc ekranu na jakiej moge pracowac to tylko 60hz, producent podaje ze jest mozliwosc pracy z 66hz. Probowalem pobawic sie w rejestrze ustawilem czestotliwosc odswiezania na 66, res kompa i nic. Pomozcie bo nie wiem co robic. Moze jest jakis soft albo cos ??? POmozcie pliss!!mozna pobawic sie programem powerstrip, zakladka profile wyswietlania-konfiguracja-zaawansowane ustawienia czestotliwosci-geometria pionowo-ciagniesz w gore ile sie da, u mnie to pomoglo (ogolnie spoko program mozna wyciagnac resztki herzow z monitorka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 no prosze taka mila niespodzianka, dziekuje sam skorzystam z tych porad,bo cos mi sie nie widzialo z tym odswierzaniem. W sklepie jakis czas temu mi go polecili, i musze powiedziec ze nie bylem za bardzo happy.THX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Generalnie to jest wlasnie bardzo dziwne dla mnie i przypomina mi ograniczenia z czasow kiedy 640 KB pamieci bylo wystarczajaca iloscią lub kiedy rok 1999 byl rokiem ostatnim :-) Wszystkie sterowniki robi sie skokowo np 60 > 70 > 72 > 75 itd itd Nie rozumiem dlaczego nie ma mozliwosci wpisania recznego w sterowniku ilosci herzow, czy tez do cholery jasnej jakiejkolwiek innej ale zeby bylo cokolwiek a nie 60 > 70, przeciez pomiedzy 60 a 70 jest co najmniej 61,62,63,64,65,66,67,68,69 wiec czemu producent zmusza mnie do 60-ciu skoro 70 nie dziala a mozliwe jest 69?... Zupelnie tak jakby programisci z power strip mieli wylacznosc np na 67 Hz... to jakas paranoja dla mnie i jest jedną z wielu zmor jakie dotycza komputera PC. Dla mnie powinno byc tak ze kazdy monitor powinien miec sterowniki i wyswietlac mozliwie maksymalne odswiezanie a nie tak zebym musial nie wiadomo jaki program stosowac bo to bzdura. Zastosowanie Power Stripa bardzo pomaga, ja tylko nie rozumiem czemu ten power strip nie jest juz dawno montowany do sterownikow nvidii czy ati Dziwne :roll: 8O :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...