Skocz do zawartości
Pyro_Pogromca

Upgrade zestawu o SKYLAKE [4,3 k zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przygotowałem już sobie zestaw w koszyku na morele.net, ale przed zakupem chciałbym zobaczyć ile kosztowałby mnie wybór nowego i5 Skylake. 

Obecny zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/cV6vKC/

Moje pytania:

1. Wypiszcie proponowany upgrade koszyka o i5 skylake wraz z niezbędnymi zmianami komponentów (płyta głównaa, ram).

2. Czy zamawiając z more.net z usługą złożenia powinienem dokupić coś jeszcze? Pamiętałem o paście na procesor, może jakiegoś okablowania brakuje?

3. Jak oceniacie zestaw w stosunku jakość/cena i czy coś byście zmienili?

4. Dodatkowy cooling? Obudowa ma miejsce jeszcze na trzy wentylatory. Wykorzystać je, czy dwa fabryczne wystarczą?

Dodatkowe info:

- Nie interesuje mnie odblokowany mnożnik

- W życiu nie składałem komputera

- Komputer do pracy projektanta (autocad, obróbka video HD) oraz do gier

Edytowane przez Pyro_Pogromca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniając platformę na Skylake musiał byś dołożyć ~200 zł .

Zmieniony zestaw za 4 470 zł - I5 6500 + MSI B150 Pro-DH i Mushin 2x8GB DDR4 2 400 mhz CL15 , do tego zmieniony SSD i zasilacz .

SSD - zmieniony na znacznie lepszy Crucial MX200 250GB za 425 zł , 10GB pojemniejszy i trochę tańszy .

Zasilacz - na Thermaltake Smart 530W za 219 zł , dobry i modularny zasilacz .

Dodatkowa pasta termoprzewodząca jest zbędna przy chłodzeniu box ,ta co jest to wystarczy .

Złożenie i wysyłkę możesz mieć za 1 zł - klik , fragement tekstu po banerze morele .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi