Skocz do zawartości
Nowaczke

Reanimacja starego PC

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym Wszystkich serdecznie powitać. :)

Znalazłem na strychu mój stary PC i postanowiłem przywrócić go do życia. Oto on, w całej swej okazałości:

- AMD Athlon Thunderbird 2400+

- GeForce 7600GS AGP

- Kingston 2 x 512 MB DDR

- Seagate 80 GB SATA (dokupiony teraz za 20 zł)

- Zasilacz No-Name 400 W

Po skompletowaniu wszystkiego okazało się, że komputer się włącza, wszystkie wiatraczki się kręcą, lecz nie wysyła żadnego sygnału przez VGA do TV. Przetestowałem go na TV i monitorze, przy użyciu dwóch różnych kabli. Nie mam zbytnio gdzie przetestować samej karty graficznej, ponieważ jest na AGP, a kupno nowej w ciemno tak średnio mi się widzi. Na pewno karta działała, te kilka lat temu, gdy komputer odchodził na  emeryturę. Macie może jakiś pomysł, co jest nie tak?

Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pooglądaj dokładnie płytę główną (kartę graficzną też nie zaszkodzi), czy nie ma wylanych kondensatorów. Jeśli masz miernik, to zobacz na molex jakie napięcie daje wytwór zasilaczo-podobny (zmierz napiecie żółty z czarnym i kolejny pomiar czerwony z czarnym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi