Nowaczke Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałbym Wszystkich serdecznie powitać. :) Znalazłem na strychu mój stary PC i postanowiłem przywrócić go do życia. Oto on, w całej swej okazałości: - AMD Athlon Thunderbird 2400+ - GeForce 7600GS AGP - Kingston 2 x 512 MB DDR - Seagate 80 GB SATA (dokupiony teraz za 20 zł) - Zasilacz No-Name 400 W Po skompletowaniu wszystkiego okazało się, że komputer się włącza, wszystkie wiatraczki się kręcą, lecz nie wysyła żadnego sygnału przez VGA do TV. Przetestowałem go na TV i monitorze, przy użyciu dwóch różnych kabli. Nie mam zbytnio gdzie przetestować samej karty graficznej, ponieważ jest na AGP, a kupno nowej w ciemno tak średnio mi się widzi. Na pewno karta działała, te kilka lat temu, gdy komputer odchodził na emeryturę. Macie może jakiś pomysł, co jest nie tak? Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Moles zasilający do grafiki podłączony? Clear cmos robiony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczke Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Próbowałem bez dodatkowego zasilania grafiki i z zasilaniem. Wyjąłem bateryjkę na kilka minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Wyjmij kartę i pamięci, przedmuchaj sloty, włóż ponownie. Spróbuj na pojedynczje kości ramu, bez dysku, napędu. optycznego czy innych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczke Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Odłączyłem absolutnie wszystko. Sprawdziłem na jednej kości RAM i bez żadnej kości. W menu wyboru wejścia sygnału w TV, PC jest na szaro i nie da się go wybrać pilotem. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2015 Pooglądaj dokładnie płytę główną (kartę graficzną też nie zaszkodzi), czy nie ma wylanych kondensatorów. Jeśli masz miernik, to zobacz na molex jakie napięcie daje wytwór zasilaczo-podobny (zmierz napiecie żółty z czarnym i kolejny pomiar czerwony z czarnym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowaczke Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2015 Na moje niespecjalistyczne oko, wszystko wygląda OK. Zasilacz HEDY-400B. Napięcie na wtyczce do karty graficznej: czerwony - 5,1V, żółty - 12V. http://imgur.com/a/9HR7A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...