over the game Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Witam, Czy może mi ktoś powiedzieć, czy za 1k PLN uda mi się złożyć komputer, który będzie służył wyłącznie do grania w lola? Chodzi mi o samą jednostkę, bez monitora, myszki itp. mam tez obudowę od starego komputera, cd com i zasilacz modecome 350w(choć pewnie do wyrzucenia ;p) Myślałem o jakimś AMD x4 fx 4300 na taniej płycie asrock, razem jakieś 500zł. Do tego geforce gt730, ok 250pln, ram 2 x 4gb ddr3 to jakies 170zł . Dołożyłbym jeszcze jakiś dysk ssd 64gb dodatkowo 150zł. Razem wychodzi +/- 1100 pln + ewentualny zasilacz, Czy myślicie, że taka konfiguracja utrzyma 60 fps na średnich detalach nawet w najdzikszych gankach? Trochę wypadłęm z obiegu ;p będę wdzięczny za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 G3258 + płyta, która pozwoli go podkręcić (400 złotych z hakiem), 1x4GB DDR3 na start, PSU Fortron z Allegro, SSDek, a za resztę grafika*. Nie jestem pewien, jak obecnie prezentują się wymagania Ligi ;) *GT730 to crap tak swoją drogą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slazer Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 GT 730 powinien wystarczyć, kolega gra na GT 630 i nie narzeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukadev Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Polecam to http://allegro.pl/plyta-procesor-core-i5-2320-4x-3-3-s1155-acer-i5767596198.htmlcena jak za G3258 a wydajność 2 razy większa. Lub sam procesor http://allegro.pl/procesor-intel-core-i5-2320-4x-3-3-s1155-i5767266988.html i we własnym zakresie dobrać jakąś lepszą płytę jeśli potrzebna. Edytowane 6 Listopada 2015 przez lukadev 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2015 Lub komplet http://allegro.pl/komputer-acer-veriton-m4610g-core-i5-2320-4gb-ram-i5769740164.html 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Na tym pograsz bez większego ale.http://www.morele.net/inventory/info/62x2s9/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 z tym cielakiem to się nieżle popisałeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) z tym cielakiem to się nieżle popisałeś Edytowane 7 Listopada 2015 przez Seldo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 co nie zmienia faktu że jest słaby a tam gdzie potrzeba 4 rdzeni to juz leży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) 500zł za komputer z i5 O_O Wybór musi być jeden. Chyba że części mają być nowe chociaż nie wiem czy "zapach nowego celerona" równa się "zapachowi poleasingowej i5" Tylko tyle odbiega od i5 2500? http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-2500-vs-Intel-Core-i5-2320 (aż mam ochotę odpuścić zakup L640 i wymienić mojego celerona na i5) Edytowane 7 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) co nie zmienia faktu że jest słaby a tam gdzie potrzeba 4 rdzeni to juz leży Autor chce komputer wyłącznie do LoLa, więc gdzie mu te 4 rdzenie będą potrzebne? Czytałeś w ogóle pierwszy post? 500zł za komputer z i5 O_O Wybór może być tylko jeden. Tego gotowca za 500zł bym nie tykał, praktycznie zerowa możliwość rozbudowy, nawet o karte graficzną. Edytowane 7 Listopada 2015 przez Seldo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Tego gotowca za 500zł bym nie tykał, praktycznie zerowa możliwość rozbudowy, nawet o karte graficzną. Autor chce komputer wyłącznie do LoLa. Zadałeś pytanie i udzieliłeś odpowiedzi w jednym po co mu karta graficzna jeśli chce grać tyko w LoLa Edytowane 7 Listopada 2015 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Powodzenia ze stabilnym fpsem na tej integrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 nie ma to jak samemu sobie przeczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Co XDDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blakdsgn Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 taki komputer bardzo prosto złożyć, jeśli na mojej konfiguracjidual core e5200 @ 2.50 ghz2gb ddr2 (chyba 667)palit gt 240 gddr3 1gbwin xppotrafię na najwyższych, z wyłączeniem cieni osiągnąć minimum 60 fps, gra działa płynniewięc moja konfiguracja nie jest warta nawet 500pln, to za 1000 już na pewno złożysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2015 Tego gotowca za 500zł bym nie tykał, praktycznie zerowa możliwość rozbudowy, nawet o karte graficzną. Akurat kartę można tam spokojnie włożyć. Zasilacz takiego gtx 750 pociągnie spokojnie. To jest Delta, przy robocie nie klęka. Na tym pograsz bez większego ale. http://www.morele.net/inventory/info/62x2s9/ Tu możliwości rozbudowy widzę ogromne, można cpu wymienić na Pentiuma, można na i3, i5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2015 Problem jest taki, że często nowsze karty graficzne na tych płytach po prostu nie działają. Czarny obraz i [gluteus maximus]. Pamiętam, że najwięcej takich przypadków było w gotowcach lenovo i IBM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...