Bartek 35 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Witam . W planach mam wymiane kilku podzespołów z mojego komputera. Tu moje pytanie czy wszystkie te części ,które chcę zostawić ,będą działać z nowym komputerem? A wiec tak na tę chwilę mam core 2 duo 8400 z płyta p5q pro. 4 gb ram ( to wszystko idzie na "śmietnik"), zasilacz Corsair HX 620, obudowa Cooler maste elite 333 plus samsung hdd 500 gb ,radeon hd 4850 ,oraz 3 wentylatory w obudowie. Co chcę kupić : Procesor :i7 6700k skylake Płyta głowna: Asus maximus Ranger VIII Ram G Skill Ripjaws 2x 8 gb 3000 MHz .cl 15 SSD Samsung 850 EVO Cooler na procesor Silentium PC Fortis 3 lub jakiś inny polecony Narazie zostanę na karcie graficznej którą mam, lub będę używał zintegrowanej w Skylaku. Natomiast później chce kupić 980 gtx bądź też gtx 980ti Pytania: Czy ta obudowa zmieści wybrany przezemnie cooler? Czy Zasilacz podoła GTX-owi 980ti?(Nie będę się bawił w Sli) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Do czego ci potrzebny ten komp ? Będziesz podkręcał ? Płyta to przesada - brał bym coś tańszego na Z170 np. MSI Z170A Gaming M3 za 605 zł lub nieco droższa MSI Z170A Gaming Pro za 639 zł albo coś od Asusa np. Asus Z170 Pro Gaming za 635 zł . Wymienione płyty zapewniają praktycznie to samo co Ranger VIII a są sporo tańsze . Ew. zjechać do poziomu czegoś tańszego jak Asus Z170-K czy MSI Z170A-G43 Plus . Co do karty - na dzień dzisiejszy to albo GTX970 / R9 390 albo dopłacalnie do GTX980Ti / Fury X . Branie GTX980 nie ma obecnie najmniejszego sensu , podobnie będzie w przyszłości . Pytanie jak będzie wyglądać sytuacja wydajnościowo-cenowa jak wyjdą Pascal i Vulcan . Szczególnie że nie napisałeś kiedy byś brał nową kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek 35 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Dziekuję za odpowiedź jednak kompletnie nie odniosleś sie do mojego postu. Wyraźnie napisalem jakie mam pytania. Prosiłbym sie trzymać tylko tych 2 pytań . Co do Oc tak bede robił. Komp natomiast do obróbki video ,plus gry typu total war ,mmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Jak tytułować tematy w dziale co kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...