Skocz do zawartości
Anavar

Jaka karta 1000-1500 zł ? Co będzie współgrało wydajnie z tym zestawem?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Proszę o pomoc bo nie wiem na co się zdecydować. Poszukuję karty graficznej w okolicach 1000 lub 1500 zł. ( lepiej w okolicy tysiąca chyba że różnice są znaczące)

Chcę uzyskać maksymalną wydajność. Wiem że niektóre karty lepiej współpracują z procesorami Intel. Co polecacie? Nie chcę się bawić w kręcenie....chyba że warto :)?

Mam taki zestaw:

Intel Core i5-4440 LGA1150 BOX
Asrock H87 Pro4 Intel H87 LGA1150 BOX
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport
CL9
Fortron FSP600-50ARN 600W
Zalman Z3 Plus czarna
no i dysk SSD MX200 - ostatnio dokupiony.

Z góry dzięki za pomoc i zaangażowanie.

Pozdrawiam,
Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Bartek,

Mam też problem z doborem kart(y) graficznej jeżeli wątek się rozwinie to polecam tutaj temat: Link.

Co do kwestii pytania:

Poszukuję karty graficznej w okolicach 1000 lub 1500 zł. ( lepiej w okolicy tysiąca chyba że różnice są znaczące)

Lepiej w 1500zł karty wydajniejsze, proste.

Chcę uzyskać maksymalną wydajność.

Jak wyżej + unclock R9 390 do 390X (niektóre modele) oraz OC maks (podobnież słabo się kręcą) lub GTX 970 + OC nie wiem jak z odblokowaniem, chyba nie idzie w model wyższy ale nie jestem specem od NV - musisz poczytać.

Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Sport

Moim skromnym zdaniem jak dasz radę to dokup chłodzenie na pamięci i zobacz czy wyciągniesz 2400 o ile się da - nie wiem nie mam tych pamięci.

Pozdrawiam,

Nerus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX970 nie da się odblokować , szansa na odblokowanie R9 390 też jest mała , w dodatku wzrost wydajności jest nie wielki a istnieje ryzyko uszkodzenia karty .

Co do autora tematu i wyboru karty - jak masz ~1,5 k zł to bierz GTX970 , karta wydajna chłodna i przedewszystkim nowa a nie odgrzewany kotlet jak 390 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Pytanie jak będzie z DX12, czy w przypadku tego procka na Radku nie będzie szybciej śmigać ? - o ile pojawią się takie gry.
  • Co do 390 (tak stara wersja 290 w nowej odsłonie) - też jestem sceptycznie nastawiony, jeżeli nie da rady odblokować karty to masz lipę, brał bym GTX 970, ale do gier nie przekraczających 3,5GB Vram, z tego co pamiętam jest dodana kość 512 o niższej wydajności niż reszta.
  • Czy może nie lepiej poczekać do wakacji bo wtedy ceny spadają, a teraz idą święta, ceny rosną !!!

Pozdrawiam,

Nerus.

Edytowane przez Nerus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi