Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Witam, dzis grając w CS GO miałem zwieche tzn brązowy ekran z dzwiekiem, zresetowałem komputer ale teraz mam ciagle no signal. Macie może jakiś pomysł jak to naprawic? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Szklana kula jest w tej chwili u jubilera na polerowaniu, więc będziesz musiał jednak podać nam np. konfigurację sprzętu i więcej szczegółów, ponieważ sami się tego nie domyślimy... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Aj sorki, mobo asrock 67 pro 3, i5 2500k, radeon 7850. Komputer od dłuuzszego czasu nie sprawiał ani jednego problemu, nagle podczas gry zwiecha. Restartowałem kompa ale ciagle no signal na monitorze. Podłączylem komputer do TV pod HDMI i mam dwa biale paski na srodku, gdy widać napisać "Zapraszamy...." ekran staje się czarny . Komputer uruchamia się jedynie w trybie awaryjnym gdzie widze mase poziomych pasków. Edytowane 17 Listopada 2015 przez Thom4S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) Możliwe że padły pamięci na karcie graficznej. Odłącz komputer od prądu, wykręc kartę graficzną i wyjmij baterie na płycie głównej na kilka minut. Potem złóż wszystko do kupy. Mi dzieje się podobnie raz na 2-3 miesiące na hd7970 tj ekran robi się nagle czarny i wyświetla się komunikat no-signal z tym że komputer włącza się po resecie normalnie bo słychać logowanie do Windowsa ale obrazu nie ma. Wtedy robię to co napisałem i działa. Tapatapatap Z2 Edytowane 17 Listopada 2015 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Zrobiłem tak jak mówileś i teraz wyskakuje mi "odzyskiwanie po błędzie systemu", do wyboru mam dwie opcje tzn uruchom normalnie które nie działa lub uruchom narzędzie.. które także nie działa prawidłowo. Jakieś dalsze sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 W sensie, że wciąż masz artefakty, lub brak obrazu? Jeśli tak, to najprawdopodobniej karta jest padnięta. Mógłbyś pożyczyć od kogoś radeona i sprawdzić, czy na nim wszystko działa. Sprawdź jednak wcześniej napięcia na zasiłce, by mieć pewność, że to nie ona wykończyła Ci kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) W sensie, że wciąż masz artefakty, lub brak obrazu? Jeśli tak, to najprawdopodobniej karta jest padnięta. Mógłbyś pożyczyć od kogoś radeona i sprawdzić, czy na nim wszystko działa. Sprawdź jednak wcześniej napięcia na zasiłce, by mieć pewność, że to nie ona wykończyła Ci kartę graficzną. Teraz jest okej, od razu wykrywa monitor, brak jakichkolwiek artefaktów. Chce właczyc system w trybie normalnym, po chwili wyskakuje ładowanie i nagle wyrzuca do wyboru tych 2ch opcji. Tak jakby system był padnięty. Tylko jaki to ma związek ze wczesniejszymi problemami. Edytowane 17 Listopada 2015 przez Thom4S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Resetowałeś cmos? Mogło się przełączyć ide > adci / ahci > ide. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 Zrobiłem tylko tak jak proponował kolega wyżej. Wyjecie baterii i grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 No to odszukaj wspomnianą opcję w uefi i zmień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 tzn co dokładnie zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 SATA MODE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) okey znalazlem, mam ustawione SATA MODE IDE tak więc trzeba zmienić na AHCI tak? Edytowane 17 Listopada 2015 przez Thom4S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 dobijasz mnie. ale i tak dobrze, że znalazłeś... mając na uwadze, że w poscie #12 masz link do filmu na yt, który startuje dokładnie od tej zakładki. Gratuluje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thom4S Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2015 dobijasz mnie Naprawione, dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...