Skocz do zawartości
Thom4S

no signal

Rekomendowane odpowiedzi

Aj sorki, mobo asrock 67 pro 3, i5 2500k, radeon 7850.

Komputer od dłuuzszego czasu nie sprawiał ani jednego problemu, nagle podczas gry zwiecha. Restartowałem kompa ale ciagle no signal na monitorze.  Podłączylem komputer do TV pod HDMI  i mam dwa biale paski na srodku, gdy widać napisać "Zapraszamy...." ekran staje się czarny . Komputer  uruchamia się jedynie w trybie awaryjnym gdzie widze mase poziomych pasków.

Edytowane przez Thom4S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że padły pamięci na karcie graficznej.

Odłącz komputer od prądu, wykręc kartę graficzną i wyjmij baterie na płycie głównej na kilka minut. Potem złóż wszystko do kupy. Mi dzieje się podobnie raz na 2-3 miesiące na hd7970 tj ekran robi się nagle czarny i wyświetla się komunikat no-signal z tym że komputer włącza się po resecie normalnie bo słychać logowanie do Windowsa ale obrazu nie ma. Wtedy robię to co napisałem i działa.

Tapatapatap Z2

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sensie, że wciąż masz artefakty, lub brak obrazu? Jeśli tak, to najprawdopodobniej karta jest padnięta. Mógłbyś pożyczyć od kogoś radeona i sprawdzić, czy na nim wszystko działa. Sprawdź jednak wcześniej napięcia na zasiłce, by mieć pewność, że to nie ona wykończyła Ci kartę graficzną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sensie, że wciąż masz artefakty, lub brak obrazu? Jeśli tak, to najprawdopodobniej karta jest padnięta. Mógłbyś pożyczyć od kogoś radeona i sprawdzić, czy na nim wszystko działa. Sprawdź jednak wcześniej napięcia na zasiłce, by mieć pewność, że to nie ona wykończyła Ci kartę graficzną.

Teraz jest okej, od razu wykrywa monitor, brak jakichkolwiek artefaktów. Chce właczyc system w trybie normalnym, po chwili wyskakuje ładowanie i nagle wyrzuca do wyboru tych 2ch opcji. Tak jakby system był padnięty. Tylko jaki to ma związek ze wczesniejszymi problemami.

Edytowane przez Thom4S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi