jedrek22 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Mam płyte główną Asrock Fatali1ty z97 pamięć RAM patriot 2x8GB DDR3 PC-17000 2133MHz jak założe kości do A1A2 to działają jako single-chanel gdy przełoże na A1B1 co powinno działać w Dualu to niezałancza się monitor a komputer się sam restartuje proszę o rade co jest nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 B1 ? A2B2? Podejrzewam pogięte piny pod cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Na jakim taktowaniu działają kości - domyślne 2 133 mhz czy mniej ( np. 1 333 mhz / 1 600 mhz ) . Na jakim napięciu działają te kości ? Może aktualizacja biosu/uefi pomoże . Ew. kości się gryzą z płytą . Zresztą to czy kości pracują w trybie DC czy SC to nie ma za dużego znaczenia , włączenie DC praktycznie nic nie daje jeżeli chodzi o wydajność platformy . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek22 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 to jest płyta nowa pierwszy raz założona pamięć a kosci domyślnie taktowanie 1600mhz to jest płyta nowa pierwszy raz założona pamięć a kosci domyślnie taktowanie 1600mhz potem zmieniam na 2133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 Dziękuję, że raczyłeś udzielić się w swoim temacie. Nie odpowiedziałeś niestety na pytania B1 ? A2B2? Płyta nie jest nowa, nowa była przed wyjęciem z pudełka. Piny gną się najczęściej przy pierwszym montażu procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek22 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 co do A2B2 też prubowałem jeżeli masz racje co do piny pod procesor to czy jest to do uratowania co do A2B2 też prubowałem jeżeli masz racje co do piny pod procesor to czy jest to do uratowania pojedyńczo działa B1 tak jak A1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2015 pojedyńczo działa B1 tak jak A1 Jeśli pojedynczo działa A1 i B1, problemy w uszkodzeniu podstawki bym nie szukał. Problemem może być pamieć (np. uszkodzona kość, tak nowe wyjęte z pudełka zdarzają się uszkodzone), konfiguracja, może trzeba je dovoltować, ustawić Command Rate 2T, zaktualizować bios. Używaj przecinków, kropek, wielkich liter, bo ciężko cokolwiek zrozumieć z tego, co wypisujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2015 http://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty%20Z97%20Killer/?cat=Memory Nie ma twoich pamięci na liście. Może po prostu płyta nie wspiera dual channel na tym modelu kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Witam, mam podobny problem. Miałem i3-3220 i 2x4GB ram 1333mhz i działało w dual channel. Wymieniłem cpu na i5-2400 i żeby komputer działał musiałem zamontować ram w B1 i B2. Płyta asrock b75 pro3-m zasilacz xfx 450w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Pogięte piny w sockecie kub uwalony kontroler w procku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Prawdopodobnie to drugie, procesor kupiłem używany, sprzedający udzielił rok gwarancji, używam go jakieś 4 miesiące. Oddawać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 Oddawać? To zależy ile za niego dałeś i ile możesz odzyskać. Najpierw sprawdź jednak piny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobek Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie sprawdzałem jeszcze pinów ale jak zamontowałem i5 i komputer nie działał to od razu wróciłem do i3 i działał więc to chyba niemożliwe żeby pin się skrzywił, wyprostował a potem znowu skrzywił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2016 Najlepiej sprawdź pamięci na innym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...