damimakary Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Witam. Dysk zewnętrzny był używany przez jakiś czas jako dysk wewnętrzny aż do czasu gdy po prostu przestał działać. Dysk był wielokrotnie wymazywany programem MHDD i sprawdzany i żadnych błędów nie pokazuje. Dysku w ogóle tez nie widzi BIOS. Instalka Windowsa rownież. Gdy system zainstaluje przez WinToUsb, żeby miec system na dysku USB i z niego odpalić to działa normalnie jednak gdy wloze go do środka to go nie czyta. Dodam tez ze ostatnio próbowałem instalować Linuxa i zainteresował mnie fakt, że pytała mnie instalacja czy chce zainstalować obok Windowsa 8 (ten system który zainstalować przez program). Trochę głupia sprawa. I teraz pytanie. Co robić w takiej sytuacji? Wgrać firmware który był na początku? I dysk zewnętrzny był wyjety z opakowania a mam gwarancje do 16 lutego. Gwarancja to obejmuje? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2015 Jaki dysk i jaki firmware wgrałeś (i po co go zmieniałeś)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Dysk uszkodzony. Oddaj na Gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damimakary Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Jaki dysk i jaki firmware wgrałeś (i po co go zmieniałeś)?Jest to dysk : STCD500102 (Seagate Backup Plus Slim 500GB). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Jaki dysk i jaki firmware wgrałeś (i po co go zmieniałeś)?Nie wgrywalem żadnego firmware tylko nad tym myślałem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dysk uszkodzony. Oddaj na Gwarancję.Obejmie jeśli dysk zewnętrzny został otwarty? Tzn wyjąłem sam dysk z opakowania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 30 Listopada 2015 przez damimakary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piehursson Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Jeśli wyjąłeś go z obudowy to nie obejmie. Nie myl opakowania z obudową. Edytowane 30 Listopada 2015 przez Piehursson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damimakary Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Jeśli wyjąłeś go z obudowy to nie obejmie. Nie myl opakowania z obudową.Przepraszam ale nie jestem z Polski ale mam nadzieje, że mnie i tak zrozumiałeś :) Wiec co moge jeszcze zrobić? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ogólnie instalka Windowsa wykrywa dysk ale nie w pełni. Wykrywa tylko 128GB Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...