Skocz do zawartości
Hanu

Napięcia dle Kingston Value

Rekomendowane odpowiedzi

Jak każdy wie takie Kingstonki to loteria i z zasady nie przeznaczone do podkręcania. Moje pytanie dotyczy bezpiecznego napięcia dla tych kostek. Zastanawiam się czy ciągła praca na 2,7 V prxy ostrych timingach może je uszkodzić. Nie proszę o poradę lecz o wyrażenia doświadczenia z użytkowania takich pamięci ( niezależnie od producenta kostek) na podniesionym napięciu. pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

qlaos : ja mam elixiry 333 i zmieniłem dzisiaj na kingstony value. jak udło ci siępodkręcić elixiry do 400 MHz ???? i czy lepsze te kingstony czy elixiry zostawić ????

Jesli kupiles Kingstony to mozesz zostawic , ale jesli nie to zostaw se Elixiry niezle sie kreca . Geil produkuje swoj ram na na elixirach wiec cos w tym jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elixiry poszły bez podnoszenia napięcia na 400 MHz, więcej nie sprawdzałem.

kingstony na samsungach (7.5 ns, syf) kiepskie są, nawet beznadziejne totalnie, podniesienie timingów powyżej normal wymaga podnoszenia napięcia ! wywalam ten syf, są g... warte.

teraz mam także kingstony value ale na infineonach, bez podnoszenia napięcia idą bez problemów na 400 MHz, powyżej nie sprawdzałem ile idą. te są warte swojej ceny (150zł :) zamiast 230 w sklepie) więc zostają. jedyna ich przewaga nad elixirami to dożywotnia gwarancja i ... bajer że kinston i infineon. acha, są6ns, jak elixiry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...