Frincz Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam, zastanawiam się nad ulepszeniem mojego komputera. Aktualnie posiadam:Procesor: Intel Pentium Dual CPE E2200 2x 2,40 GHzKarta graficzna: Nvidia GeForce GTS 450Płyta główna: Gigabyte GA-G31M-S2L socket lga 775 Chodzi mi głównie o zmianę procesora, ponieważ ten jest słaby. Komputer służy do grania. Zastanawiałem się nad Intel Core Extreme. Proszę o porady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Brawo ty! Jak tytułować tematy w dziale co kupić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Ile masz kasy na modernizację kompa ? Najtaniej to jakiś C2Q ( o wersjach QX zapomnij - drogie w cholerę ) np. Q6600 lub Q9300/Q9450 . Opcjonalnie jakiś Xeon S771 + zabawa w modyfikacje ( bios + socket procka na płycie ) . Xeony można dostać dość tanio , często są to modele odpowiadające Q9550 / Q9650 czy wyższe . A do tego mają mniejsze TDP i ładnie się kręcą ( choć to ostatnie będzie mało przydatne w przypadku tej płyty , do tego dochodzi kiepska i niechłodzona sekcja zasilania - OC w tym przypadku jest raczej odradzane ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...