kempus1999 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam! Postanowiłem zmienić telefon, bo telefon który aktualnie mam to samsung xcover 2, w którym jest tylko 400mb wolnego miejsca. Budżet to około 1000zl i wolałbym go nie przekroczyć. Moje wymagania: -16 GB pamięci lub więcej i wolałbym nie schodzić poniżej. w ostateczności 8 gb -ekran max 5 cali -w miarę wydajny by dało się w coś pograć (typu geometry dash, czasem hearstone) -bateria, która wytrzyma ten jeden dzień bez ładawania -karta SIM micro/mini -fajnie by było jak by miał dual-sim i odzilny slot na sd -aparat do okazjonalnych zdjęć -system android - telefon ma być nowy Zastanawiam się nad: asus zenfon 2 laser xioami mi4c, ale ten ni ma slota na karty sd Chciałbym poznać wasze opinie na temat tych telefonów lub inne propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 Myślę, że jeszcze do tej listy możesz dopisać Huawei P8 Lite. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Xperia z3 compact. Na licytacjach do 1000zl da się kupić nowe. Tapatapatap Z2 Edytowane 6 Grudnia 2015 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus1999 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Xperia nie ma dual-sim i tylko nano-sim, a w p8 lite trzeba wybrać albo kartę sd albo nano-sim. A tak jak pisałem wcześniej nano-sim w dualu mi się nie przyda.Z drugiej strony asus ma słabszy procek. Może jeszcze jakieś inne pomysły? Edit.Przegladądajac allegro znalazłem zenfona 2 z kilkoma dodatkami za 1100zl. Przekracza to trochę budżet ale jestem w stanie tyle dołożyć. I tu jest pytanie czy warto? Czy lepiej zostać przy zenfonie 2 laser? Link:http://allegro.pl/asus-zenfone-2-ze551ml-dual-4ram-32-gb-etui-folia-i5791701300.html Edytowane 6 Grudnia 2015 przez kempus1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) -ekran max 5 cali Niezły masz rozrzut bo asus ma 5,5 cala stąd moja propozycja z3 compact bo chciałeś max 5 cali... Edytowane 7 Grudnia 2015 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus1999 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Dlatego muzę się zastanowić bo wymiary ma niewiele większe od 5calowego. Pójdę na dniach do sklepu i zobaczę jaka jest różnica A tak jak pisałem wcześniej ta Z3 compact ma tyko nano-sim bez duala. A jakieś opinie na temat tego zenfona 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Jest i wersja tego Zenfona 5 cali, ZE500KL. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus1999 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2015 Wersja ze500kl to zenfone 2 laser z gorszymi podzespołami, o którym pisałem w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bysiu21k Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2015 Podobnie jak kolega Bonuss03 polecam Huawei P8 Lite 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiger69 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proponuję wziąć pod uwagę jeszcze Samsunga J5 dual - zbiera praktycznie same pozytywne opinie, ma naprawdę niezłe podzespoły /np. ekran amoled/ i jest najtańszy w stawce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...