minemouse Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2015 Witam, mam pytanko odnośnie dysków SSD. Otóż nie wiem czy zdecydować się na 2 Samsungi 850 EVO po 250, czy na 950 Pro z tym, że wydanie 1700 zł za 512 jakoś mi się nie uśmiecha. Jest też trzecia opcja dokupić drugą Toshibę Q series Pro 256, ale wszyscy wiemy jak ona wygląda, a w mojej NZXT. S340 ma to spore zanczenie, wiadomo kasetki są dobrze widoczne przez okno obudowy. Proszę o plusy i minusy, każdego z rozwiązań i kilka słów o tym które parametry mają największy wpływ na wydajność w przypadku mojego użytkowania(użytek codzienny: internety, Office ; świeże gry ; raz na pół roku może jakiś film w resolvie) Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2015 W Raid0 nie ma sensu się obecnie pakować, pójście w stronę M.2 NVMe to właściwy krok. W R0 zyskasz na transferach liniowych, będziesz miał o spory zysk przy odczycie dużych plików, ale małe pozostaną bez zmian. NVMe da Ci zaś przyrost wydajności we wszystkich obszarach (może nie tak duży, ale też niemały), że względu na inny sposób przeprowadzania procesów na pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...