Matys0695 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Witam, chciałbym dokonać modernizację swojego sprzętu, ponieważ ma on już kilka lat i czas dokonać jakiś zmian. Aktualny PC : Procesor : AMD Phenom X4 960T (odblokowane dodatkowe 2 rdzenie) Płyta Główna : Asus M4A78LT-M LE -----> do wymiany. Zasilacz : Akyga 550W -------> Do wymiany. Pamięć : Good Ram 2x2GB Obudowa : SilentiumPC Brutus 410 Grafika : Asus Radeon HD 6670 ------> Do wymiany. Dysk : Seagate Barracuda 500GB Napęd : DVD LG Co do zasilacza i grafiki jestem przekonany, że są one już do wymiany. Kiedyś próbowałem wsadzić GTX 750 Ti do mojego zestawu, lecz tak jakby w ogóle nie był wyszukiwany przez komputer, więc myślę że to była wina płyty głównej. Co do propozycji części mogą to być części używane. Cena jaką posiadam na modernizację to 600zł. Pozdrawiam. #Edit. Mam do kupienia sprawnego Radeona 6850 od firmy HIS oraz zasilacz od firmy Corsair VS-450W Karta 150zł oraz zasilacz też 150zł (Zasilacz jeszcze na 2.5 rocznej gwarancji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zasilacz to nie nadawał się do niczego od nowości , to po prostu no name . Zmieniaj go jak najszybicej , nawet używane Fotrony / Delta 350W/400W z allegro / olx będą lepsze niż to coś . HD6670 to też średnia karta ,średnia była nawet w czasach kiedy była nowością , teraz za taniochę można mieć sporo lepsze karty - mowa o używkach . HD6850 za 150 zł to dobra opcja , co innego zasilacz - za 20 zł więcej jest fabrycznie nowy model tego PSU z 3-letnią gwarancją , w dodatku nie wiadomo która to rewizja tego PSU . Co do reszty sprzętu - dołóż trochę i kup używane I5 2300/2320/2400 + płyta na H61 , płyta i procek osobno to koszt 500+ zł , czasami można dorwać płytę wraz z prockiem za ~400 zł . A to dużo lepsza opcja niż siedzenie na 960T . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0695 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ale mi chodzi tylko o podbudowanie ilości FPS w takich grach jak League of Legends i CS:GO.Więc tylko taka mała modernizacja.Dlatego chcialbym wiedziec czy wymiana karty na HD6850 i na zasilacz corsaira da mi ten efekt, którego oczekuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zmiana HD6670 na HD6850 oczywiście da efekt , karta jest sporo mocniejsza . Zasilacz to wiadomo . Z dodatkowych rzeczy które można dołożyć do kompa to SSD - podniesie to responywność systemu jak i gier , choć FPS-y raczej nie skoczą - co najwyżej się ustabilizują . Z SSD to np. Sandisk Plus 120GB za ~200 zł lub Transcend SSD370 128GB za ~230 zł . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0695 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2015 Dzięki wielkie, także dzwonie już do gościa, że jestem zdecydowany na kartę i zasilacz, dziękówka i temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...