Gosu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Witam, opisze jak najdokładniej problem z którym się spotkałem, może ktoś miał/Ma podobny i wspólnie da nam się znaleźć rozwiązanie Nigdy wcześniej tego problemu nie miałem, nagle z dnia na dzień się pojawił.Otóż, kiedy chcę wejść do UEFI i jest podpięty Seagate Barracuda XT 3TB, to mogę sobie czekać i czekać a do UEFI nie wejdę.Wystarczy , że odepnę kabel SATA od HDD i wszystko jest ok.Z każdym innym dyskiem , problemu nie ma.Kombinowalem na wszelkie sposoby :- Clear CMOS, nawet na nowo biosa wgrywałem- Podpinałem różnymi kablami SATA oraz różnymi zasilania od SATA- Podłączałem pod różne porty SATA na mobo- Włączylem w UEFI opcje Hot Plug - Przełączałem jeszcze na drugi bios- Odłączałem inne dyski i podłączałem tylko ten, to samo. Kiedy są podłączone wszystkie inne a problematyczny jest odłączony, wszystko jest również w porządku.Nic nie pomaga, dodam, że dysk w systemie zachowuje się normalnie, skanowałem go pod względem wykrycia błędów i wszystko jest ok.Crystal DiskInfo również wskazuje na to, że wszystko jest ok.Jakieś pomysły o co tu chodzi? Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Skoro dowolny inny dysk nie daje tych problemów, a ta Barka poza tym drobnym szczegółem też działa prawidłowo, to ja bym stwierdził, że po prostu w duecie z Twoją płytą główną działać nie chce i tyle. Przypomina mi to problemy z RAM-ami, które działają w 100% poprawnie tylko w konkretnych slotach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2015 Skoro dowolny inny dysk nie daje tych problemów, a ta Barka poza tym drobnym szczegółem też działa prawidłowo, to ja bym stwierdził, że po prostu w duecie z Twoją płytą główną działać nie chce i tyle. Przypomina mi to problemy z RAM-ami, które działają w 100% poprawnie tylko w konkretnych slotach. No tak, tylko, że wcześniej nie było żadnych problemów. Działa z tą płytą, wszystko było ok. No i NAGLE z dnia na dzień taka akcja, no ale sprzęt to sprzęt, swoje odpały ma. No nic, szukam rozwiązania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...