hektus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) WItam Jako że zacząłem modernizacje komputera już 2 miesiące temu, to mam już zasilacz i obudowę (Cooler Master G650M oraz Zalman R1) Reszta bebechów to stary C2Q Q8200, 8 GB ddr3 i HD7790 Czy dobrym pomysłem jest kupić coś takiego: -Pentium G4400 -MSI Z170A Gaming M3 -8 GB DDR4 3000Mhz CORSAIR LPX -Jakiś SSD 250 GB (być może MX200) -1 TB twardziela na dane -no i oczywiście cooler na procesor, jakiś macho 120 rev.a Procesor wykręcił bym na 4,5 poprzez modyfikacje biosu non-k oc Byłaby to przejściowa platforma na okres, ok. 5 miesięcy, potem jeśli by nie zablokowali funkcji sky non-k oc, to kupiłbym i5 6400 i też wykręcił go na jakiś wystarczający pułap, jeśli jednak funkcja ta została by zablokowana to zostaje 6600k. Jeśli chodzi o karte graficzną też byłaby wymieniana w tym okresie czasu No i wtedy wymieniłbym jedynie proca z kartą graficzną Co o tym myślicie? Pozdrawiam Edytowane 4 Stycznia 2016 przez hektus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 A nie lepiej iść od razu w I3 . G4400 to nadal 2 rdzenie , co po samym OC jak procek nie będzie wyrabiał z powodu małej ilości rdzeni . SSD bierz Samsunga 850 EVO 250GB ,równie dobry a do tego ma 5 lat gwary . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) To lepiej złóż tego kompa całego za 5 miesięcy, może w tym czasie ceny trochę znormalnieją. Ewentualnie kup samo ssd. Nie wklejaj tekstu z innego forum bo potem takie kwiatki wychodzą: Edytowane 4 Stycznia 2016 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 (edytowane) No fakt, wkleiłem z innego forum bo tam nikt nie odpisał :D Co do SSD to słyszałem że ten samsung jest dosyć dobry więc prawdopodobnie go właśnie kupię Tyle że teraz jest cashback od MSI, a samej płyty chyba nie opłaca sie kupować, szkoda żeby leżała na półce? A zawsze to stówka w kieszeni. Edytowane 4 Stycznia 2016 przez hektus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 W ogóle ta płyta jest mało opłacalna . Taniej można dostać dobre płyty na Z170 np. MSI Z170-A Pro lub Asrock Z170 Pro 4S . do tego I3 6xxx i również kręcić . Ew. płyta na B150 + I3 lub jak starczy kasy to I5 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hektus Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2016 A co myślisz o tej płycie http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-g43-plus-z170-ddr4-usb3-1-sata-3-hdmi-dvi-atx-784031/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...