Kondziasz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, jak w temacie, przy ustawieniu AI OC na manual lub XMP pokazuje się jedynie bclk i nie ma mnożnika. Wie ktoś w czym problem? Ja przypuszczam, że to przez płytę, ponieważ jest ona w rewizji B2...Co mogę z tym zrobić? Proszę o pomoc, potencjał procka się marnuje ;) spec: i5 2500k 3.3ghz asus p8p67 we revolution spc deus g1 500w kingston predator 2x4 gb 1866 Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Kondziasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Rewizja B2 miała potencjalny problem z portami SATA nie z OC. BIOS najnowszy? Instrukcja obsługi przeczytana? Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziasz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) W instrukcji każą ustawić ai overclocking tuner na manual i powinno się pokazać ''turbo ratio'' u mnie tego nie ma. Bios wersja 20.03 Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Kondziasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 To może tylko wydaje Ci się, że masz procka K. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziasz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 (edytowane) system wykrywa procesor jako i5 2500k. http://pokazywarka.pl/gax7wj/ Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł? Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Kondziasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziasz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 A wgranie starszego biosu może coś dać? Asus podaje, że dla i5 2500k wystarczy wersja 1007. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziasz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam, jak w temacie, przy ustawieniu AI OC na manual lub XMP pokazuje się jedynie bclk i nie ma mnożnika. Wie ktoś w czym problem? Ja przypuszczam, że to przez płytę, ponieważ jest ona w rewizji B2...Co mogę z tym zrobić? Proszę o pomoc, potencjał procka się marnuje spec: i5 2500k 3.3ghz asus p8p67 we revolution spc deus g1 500w kingston predator 2x4 gb 1866 fotki: http://pokazywarka.pl/gax7wj/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Spróbuj napisać może do supportu Asusa, powinni wyjaśnić czy to przez rewizje(raczej nie) czy może jeszcze jakąś opcje trzeba zaznaczyć. Zakładam ,że BIOS masz najnowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziasz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Bios mam 2003, może to właśnie potrzebny jest starszy bios? Bo asus podaje, że dla i5 2500k wystarczy bios 1007. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Schädling Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Najnowszy BIOS do tej płyty to wersja 2105 z maja 2012 - zmień BIOS i użyj TurboV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Najnowsza wersja może być do B3 Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziasz Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2016 Próbuje wgrać starszy bios, ale wyskakuje ''image outdated'' wie ktoś jak to ominąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...